Marți seara s-au jucat primele opt meciuri din etapa a grupelor UEFA Champions League.

Iar runda a început cu două partide fulminante, AS Monaco și FC Liverpool cedând în fața unor adversare mai slab cotate.

Deși l-a adus pe Thierry Henry ca antrenor, Monaco nu se regăsește, iar marți seara a suferit chiar o umilință istorică, 0-4 acasă, cu FC Bruges.

Loviți înaintea partidei de vestea conform căreia patronul lor a fost arestat, fotbaliștii de la AS Monaco au fost niște umbre pe teren, iar belgienii i-au lovit de câte ori au avut ocazia.

Vanaken, de două ori, Wesley și Vormer au punctat pentru Bruges, iar trupa antrenată de Ivan Leko și-a consolidat locul 3 în Grupa A, având șanse mari să prindă calificarea în Europa League.

Pentru că este puțin probabil ca Bruges să le mai încurce pe Atletico Madrid și Borussia Dortmund, marile favorite ale grupei, mai ales că cele două formații și-au împărțit punctele în meciurile directe.

După 0-4 la Dortmund, Atletico și-a luat parțial revanșa marți seara, reușind să treacă cu 2-0 de Borussia, pe teren propriu, grație golurilor marcate de Saul Niguez și Antoine Griezmann.

PSV Eindhoven a fost aproape de un succes formidabil pe terenul lui Tottenham Hotspur. În cele din urmă, însă, englezii au revenit de la 0-1 și s-au impus, cu 2-1, grație unei duble de senzație reușite de Harry Kane în ultimul sfert de oră al meciului, atacantul englez demonstrând că și-a regăsit pofta de gol.

Iar Tottenham își permite acum să mai spere la calificarea în faza optimilor de finală fiind la trei puncte de Internazionale Milano, după ce italienii au scos doar un 1-1 pe teren propriu cu FC Barcelona.

Bomba zilei a venit de la Belgrad, acolo unde Steaua Roșie a reușit imposibilul, impunându-se, cu 2-0, împotriva lui FC Liverpool.

Pavkov a marcat cele două goluri cu care sârbii au redus la tăcere vedetele de sute de milioane de euro ale lui Jurgen Klopp.

Iar Liverpool și-a complicat serios viața într-o grupă în care finalul pare extrem de încins. Napoli și Paris Saint Germain au făcut din nou egal, 1-1, astfel că în acest moment, în Grupa C, Napoli și Liverpool au câte 6 puncte, PSG are 5 puncte, iar Steaua Roșie Belgrad are 4 puncte.

În Grupa D, în schimb, situația pare deja cât se poate de clară. FC Porto și Schalke 04 se pregătesc să meargă la braț în optimile de finală.

Marți seara, Porto a trecut, cu 4-1, de Lokomotiv Moscova, iar Schalke 04 s-a impus, cu 2-0, în confruntarea cu Galatasaray Istanbul.

Mai mult, turcii sunt pregătiți pentru Europa League, ei având patru puncte peste Lokomotiv în duelul pentru locul al treilea.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version