Dinamo București, Universitatea Craiova și Astra Giurgiu, reprezentantele României în Europa League, au avut un ghinion teribil la tragerea la sorți pentru turul III preliminar.

Desi are 20.000 de locuri, stadionul din Severin s-ar putea dovedi prea mic pentru meciul Universitatii Craiova cu AC Milan

De departe cea mai grea misiune o va avea Universitatea Craiova, formație care va da piept cu puternica echipă italiană AC Milan. Deși în ultimul deceniu a fost departe de așteptări, gruparea italiană a renăscut în această vară fiind o adevărată campioană mondială pe piața transferurilor.

Mateo Musacchio, Ricardo Rodriguez, Andrea Conti, Hakan Calhanoglu, Franck Kessie, Fabio Borini, Andre Silva și Leonardo Bonucci sunt doar câțiva dintre jucătorii care au decis să se alăture proiectului pus la cale de afaceristul chinez Li Yonghong, noul patron al echipei.

Italienii au băgat aproape 200 de milioane de euro în transferuri și se vor încălzi cu Bayern Munchen și Borussia Dortmund într-un turneu în China, înainte să-și măsoare forțele cu Universitatea Craiova în dubla manșă programată pentru 27 iulie turul, la Drobeta Turnu Severin, și 3 august returul, la Milano.

Și Dinamo București va avea o misiune foarte grea, urmând să dea piept cu gruparea bască Athletic Bilbao. Deși suferă mult din cauza politicii de a promova doar fotbaliști proveniți din Țara Bascilor, Bilbao a avut câteva rezultate răsunătoare în ultimii ani, reușind să joace finala Europa League la București, în 2015, și să bifeze patru poziționări la rând, în ultimii patru ani, între primele șapte echipe ale Spaniei.

La 36 de ani, Aritz Aduriz rămâne golgeterul echipei, cu 122 de goluri marcate în ultimii cinci ani, de când s-a întors la Bilbao, însă alături de el joacă tineri talentați precum Iker Muniain, Aymeric Laporte, Inaki Williams sau Kepa Arrizabalaga, fotbaliști cotați la zeci de milioane de euro.

În calitate de cap de serie, Astra Giurgiu a avut ceva mai mult noroc, astfel că formația antrenată de Edi Iordănescu, dacă trece de Zira, va da piept în turul III preliminar cu FC Olexandria, din Ucraina.

Formația antrenată de Volodimir Șaran are doar două meciuri jucate până acum în Europa League, 0-3 și 1-3 anul trecut cu Hajduk Split, și a început să simtă miros de Europa deși acum doi ani evolua în Liga a doua, iar acum 11 ani evolua chiar în Liga a treia din Ucraina.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version