Marți seara s-a jucat prima semifinală de la Campionatul Mondial de fotbal rezervat cluburilor.

Deși spera să profite de sezonul modest făcut de Real Madrid, campioana en-titre a Europei, și să pună punct supremației europene, River Plate, campioana Americii de Sud, s-a împiedicat inexplicabil în semifinale.

Argentinienii au cedat la lovituri de departajare în duelul cu Al Ain, formație intrată în competiție din postura de campioană a țării gazdă, Emiratele Arabe Unite.

A fost 2-2 după 90 de minute, la capătul unui duel în care mașinăria de fotbal argentiniană a părut extrem de ruginită, în ciuda celor două goluri marcate de Rafael Santos Borre.

Al Ain a deschis scorul prin Marcus Berg și a egalat la 2 prin Caio, exact vedetele în care arabii își puneau cele mai mari speranțe.

În prelungiri, culmea, Al Ain a părut echipa mai proaspătă, deși oamenii lui Zoran Mamic jucaseră deja două meciuri la această competiției, cu Team Wellington în preliminarii și cu Esperance Tunis în turul I.

Nu s-a mai înscris astfel că s-a ajuns la lovituri de departajare, capitol la care River a fost trădată de unul dintre jucătorii cu mare experiență, Enzo Perez, fotbalist de 32 de ani trecut pe la Benfica și Valencia și care a adunat 26 de selecții în naționala Argentinei.

Al Ain a marcat prin Caio, Shiotani, Al Ahbabi, Abdulrahman și Yaslam, iar Al Ain s-a impus, în cele din urmă, cu 5-4, River reușind să marcheze doar prin Scocco, Quintero, Pratto și Santos Borre.

Este pentru a patra oară în istorie când campioana Americii de Sud nu ajunge în finala Campionatului Mondial al cluburilor. S-a mai întâmplat în 2010, când Internazionale Milano a învins în finală pe Mazembe, din Congo, în 2013, când Bayern Munchen a trecut de Raja Casablanca, din Maroc, și în 2016, când Real Madrid a trecut de Kashima Antlers, din Japonia.

Însă este pentru prima dată când o echipă din Emiratele Arabe Unite are parte de un asemenea succes. Anul trecut, Al Jazira, campioana gazdelor, a pierdut, cu 1-4, finala mică disputată împotriva mexicanilor de la Pachuca.

Al Ain dă piept, în finala de sâmbătă, 22 decembrie, cu învingătoarea dintre Real Madrid, campioana Europei, și Kashima Antlers, campioana Asiei.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version