Miercuri seara s-a jucat meciul dintre AS Roma și FC Liverpool, din manșa a doua a semifinalelor UEFA Champions League.

După ce a eliminat-o pe FC Barcelona, revenind de la 1-4 în tur, AS Roma a fost la un pas de un nou miracol.

Deși s-a impus în tur cu 5-2 și a marcat rapid două goluri și pe Olimpico, FC Liverpool a tremurat serios înainte de a obține prima calificare într-o finală de UEFA Champions League după o pauză de 11 ani.

Liverpool a avut 1-0 și 2-1 pe Olimpico, grație golurilor marcate de Mane și Wijnaldum, dar și-a făcut singură viața grea.

Milner a înscris în propria poartă, pentru 1-1, iar Dzeko a profitat de un balon respins aiurea de portarul advers pentru a face 2-2.

Finalul a fost unul de infarct. S-a jucat într-un ritm nebun, cu faze importante la ambele porți. Roma mai avea nevoie de trei goluri pentru a duce jocul în prelungiri, dar a reușit să puncteze doar de două ori, prin același Nainggolan.

A fost 7-6 pentru Liverpool, la general, după o dublă de povestit nepoților, o adevărată sărbătoare a fotbalului, respectiv după două meciuri în care s-a văzut cât contează ca o echipă sau alta să fie împinsă de la spate de o mulțime de susținători fanatici.

FC Liverpool joacă pe 26 mai finala de la Kiev, urmând ca în fața ei să stea Real Madrid, o formație care nu a strălucit în acest sezon, dar care a fost suficient de cinică pentru a trece de forțe precum Juventus Torino sau Bayern Munchen.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version