Astra Giurgiu, campioana României la fotbal, a fost eliminată în 16-imile de finală ale Europa League.

După 2-2 pe teren propriu, giurgiuvenii au pierdut joi seara, scor 0-1, meciul cu Racing Club Genk disputat în deplasare.

Asta şi-a vândut scump pielea în Belgia şi a ratat câteva ocazii importante, mai ales în prima repriză, dar, în cele din urmă, diferenţa a fost făcută de căpitanul gazdelor, Pozuelo, care, în minutul 67, a marcat singurul gol al partidei.

Mijlocaşul spaniol a executat perfect o lovitură liberă de la circa 25 de metri, din lateral stânga, şi a punctat profitând şi de plasamentul greşit al lui Silviu Lung Jr. 

Genk s-a impus, în cele din urmă, cu 3-2 la general, la capătul unei duble în care putem spune că Astra şi-a vândut scump pielea şi a făcut asta în condiţii dificile.

De remarcat că seara de joi a fost seara belgienilor în Europa League. Anderlecht Bruxelles, cu Chipciu şi Stanciu titulari, dar cu evoluţii modeste, a trecut de Zenit St. Petersburg la numărul de goluri marcate în deplasare. Belgienii au pierdut în deplasare, 1-3, dar câştigaseră acasă, 2-0 contra formaţiei antrenate de Mircea Lucescu.

De asemenea, Gent a trecut fără înfrângere de Tottenham Hotspur, puternica formaţie engleză, după 1-0 acasă şi 2-2 în deplasare.

Un alt român, Ciprian Tătăruşanu, a avut o seară de coşmar. Echipa sa, Fiorentina, a pierdut, cu 2-4, meciul cu Borussia Monchengladbach de pe teren propriu şi a părăsit competiţia, deşi câştigase cu 1-0 în deplasare.

Alte echipe calificate în optimile de finală sunt Olympiakos Pireu (0-0 şi 3-0 cu Osmanlispor), Ajax Amsterdam (1-0 şi 0-0 cu Legia Varşovia), APOEL Nicosia (2-0 şi 2-3 cu Athletic Bilbao), AS Roma (0-1 şi 4-0 cu Villarreal), Beşiktaş Istanbul (2-1 şi 3-1 cu Hapoel Beer Sheva), FC Copenhaga (0-0 şi 2-1 cu Ludogoreţ Razgrad), Olympique Lyon (7-1 şi 4-1 cu AZ Alkmaar), FK Rostov (4-0 şi 1-1 cu Sparta Praga) şi Celta Vigo (0-1 şi 2-0 cu Şahtior Doneţk).

Jucătorii români implicaţi în meciurile de joi seara: Raul Rusescu a rămas pe bancă, la gazde, în Osmanlispor – Olympiakos Pireu 0-3; Ovidiu Hoban a fost integralist la oaspeţi în Beşiktaş – Hapoel Beer Sheva 2-1; Stanciu a jucat 73 de minute, iar Chipciu a jucat 84 de minute pentru Anderlecht în înfrângerea de la Zenit, 1-3; Moţi şi Keşeru au fost integralişti pentru oaspeţi în FC Copenhaga – Ludogoreţ 0-0; Tătăruşanu a fost integralist la gazde în Fiorentina – Borussia Monchengladbach 2-4; Vătăjelu a fost rezervă la gazde, iar Prepeliţă a jucat toată repriza a doua la oaspeţi în Sparta Praga – FK Rostov 1-1.

Practic, România are în optimile Europa League patru jucători: Bogdan Lobonţ (AS Roma), Andrei Prepeliţă (FK Rostov) şi Alexandru Chipciu şi Nicuşor Stanciu (ambii Anderlecht Bruxelles).

De remarcat şi faptul că belgienii sunt lideri la numărul de echipe rămase în competiţie cu trei formaţii – Anderlecht Bruxelles, Gent şi Genk. Au mai rămas în luptă câte două echipe din Germania (Schalke 04 şi Borussia Monchengladbach) şi Rusia (FK Rostov şi FC Krasnodar) şi câte o echipă din Cipru (APOEL Nicosia), Danemarca (FC Copenhaga), Anglia (Manchester United), Franţa (Olympique Lyon), Grecia (Olympiakos Pireu), Italia (AS Roma), Olanda (Ajax Amsterdam), Spania (Celta Vigo) şi Turcia (Beşiktaş Istanbul). Tragerea la sorţi pentru meciurile din optimi va avea loc vineri, meciurile urmând să se dispute pe 9 martie, turul, şi 16 martie, returul.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version