Astra Giurgiu, una dintre reprezentantele României în Europa League, a părăsit competiția încă din turul III preliminar, după 0-0 acasă și 0-1 în deplasare cu ucrainenii de la Olexandria.

 

La Giurgiu, în tur, a fost egal, 0-0, la capătul unui meci în care astralii au avut posesia, dar ucrainenii au ratat cele mai mari ocazii.

În Ucraina, joi seara, Olexandria, o echipă departe de anvergura lui Șahtior Donețk și Dinamo Kiev, dar o formație agresivă și muncitoare, a făcut ce a vrut cu Astra.

Gazdele au început în forță și au ratat câteva ocazii uriașe în primele 20 de minute, Dandea și Polczak, fundașii centrali ai giurgiuvenilor, fiind depășiți total de miza jocului.

De altfel, singurul gol al meciului a venit în minutul 43, când Polczak a făcut un fault inutial în careu și Zaporojan a transformat cu siguranță penaltiul acordat.

În partea a doua a jocului, Olexandria a făcut pasul în spate, dar a fost aproape să dea lovitura de câteva ori pe contraatac, când doar inspirația lui Plamen Iliev a anulat greșelile uriașe comise de defensiva Astrei.

În schimb, echipa antrenată de Edi Iordănescu nu a contat decât prin două șuturi de la distanță, ale lui Ioniță și Dandea, scoase cu greu de Pankiv.

Olexandria trece de Astra, 1-0 la general, la capătul unei duble în care formația noastră a lăsat impresia că și dacă s-ar mai fi jucat câteva zile la rând nu ar fi reușit să înscrie.

Astra părăsește prematur cupele europene și la cât de îngrozitor arată, singurul obiectiv al echipei pare să fie salvarea de la retrogradare.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version