Astra Giurgiu a făcut un pas important pentru calificarea în turul III preliminar al Europa League, după ce a trecut joi seara, scor 3-1, de FC Zira, din Azerbaidjan, în prima manșă din turul II preliminar.

Obligat să încropească o echipă practic nouă, după ce astralii s-au despărțit de foarte mulți jucători în vară, Edi Iordănescu a mizat din plin pe valoarea individuală a elevilor săi, iar acest lucru i-a dat câștig de cauză.

Cu Alex Ioniță în prim plan, Astra a dominat fără probleme partida de la Giurgiu. De altfel, fostul rapidist a și deschis scorul în minutul 31, profitând de o gafă a goalkeeperului advers.

Sadiqov a egalat, trei minute mai târziu, dar, din fericire, a fost un simplu foc de paie. Dandea, din centrarea excelentă a lui Ioniță, și francezul Anthony LeTallec, fostul jucător al lui Liverpool, au punctat pentru Astra în repriza a doua, aducând o victorie confortabilă giurgiuvenilor.

Jucătorii Astrei nu au fost singurii români implicați în meciurile de joi seară, din Europa League. De altfel, la Zira a fost integralist Gabi Matei, fostul fundaș dreapta al Stelei.

Altach și Brest au încheiat la egalitate, 1-1. La oaspeți a fost integralist, în centrul apărării, Adrian Avrămia, fost jucător la Rapid, Universitatea Craiova și Politehnica Iași.

Norvegienii de la Haugesund au trecut, cu 3-2, de polonezii de la Lech Poznan. La oaspeți, Mihai Răduț, fostul mijlocaș al Stelei, a intrat în minutul 84.

Progress Niedercorn nu a mai produs surpriza și a cedat acasă, 0-1, cu AEL Limassol. La oaspeți, Bogdan Mitrea a fost integralist și a văzut un cartonaș galben în minutul 74.

Hajduk Split a trecut greu, scor 1-0, de Levski Sofia. La oaspeți, Neluț Roșu a fost integralist, iar Sergiu Buș a intrat în minutul 67.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version