Atletico Madrid a câștigat miercuri seara, pentru a doua oară în ultimii șapte ani, finala Europa League.

Ibericii s-au impus la scor de neprezentare, 3-0, în confruntarea cu Olympique Marseille, deși francezii au avut, practic, avantajul terenului propriu, finala disputându-se pe arena din Lyon.

Marseille putea deschide scorul, prin Germain, dar atacantul lui O. M. a irosit o pasă excelentă venită de la Payet tratând finalizarea cu superficialitate.

A fost, practic, cam singurul moment în care Atletico a avut emoții. Eroul meciului, culmea, un alt francez, născut la doar 50-60 de kilometri de Lyon, Antoine Griezmann, a lovit pentru prima dată în minutul 21.

A profitat de o gafă uriașă a unui fundaș de la O. M. și l-a executat cu sânge rece pe Mandanda. 

Soarta partidei s-a decis, practic, în minutul 49. Griezmann a făcut 2-0 imediat după pauză și le-a turnat plumb în ghete conaționalilor săi.

Depășită fizic în repriza a doua, formația din Marseille a mai încasat un gol pe final, când veteranul Gabi a punctat din pasa lui Koke.

S-a încheiat 3-0 pentru Atletico, iar cei 10.000 de fani veniți din Spania au creat o atmosferă de nedescris pe drumul de întoarcere.

Însă presa spaniolă deja speculează că acest trofeu a fost cadoul lui Griezmann de despărțire, atacantul francez fiind ca și transferat la FC Barcelona, unde își dorește să ajungă pentru stilul de joc mult mai deschis al echipei catalane.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version