Joi seara s-au jucat meciurile din prima manșă a semifinalelor din Europa League.

În urma rezultatelor înregistrate, Atletico Madrid și Olympique Marseille au devenit favorite, dar e clar că accederea în finală se va lămuri abia după meciurile din a doua manșă.

Joi seara, Atletico a obținut un nesperat 1-1 pe terenul lui Arsenal Londra. Nesperat pentru că spaniolii au jucat în inferioritate numerică încă din minutul 10, au avut antrenorul principal eliminat, iar jocul a curs, practic, într-o singură direcție.

Arsenal a avut 72% posesia și 29 de șuturi spre poartă, dar a reușit să puncteze o singură dată, prin Lacazette. Iar spre final, geniul lui Griezmann a lovit din nou și Atletico pleacă neînvinsă de la Londra.

Olympique Marseille s-a impus, cu 2-0, în confruntarea cu Red Bull Salzburg de pe teren propriu. Au marcat Thauvin și NJie, iar francezii sunt mari favoriți la calificare.

Totuși, ei nu trebuie să se culce pe o ureche, pentru că austriecii au mai întors un deficit de două goluri și în confruntarea cu Lazio Roma din sferturi.

Mai mult, Salzburg a avut prim planul inclusiv în meciul din Franța, 52% posesie și 5-4 la șuturi pe poartă, însă plusul de eficiență al francezilor a făcut diferența.

Meciurile retur se joacă joia viitoare, de la 22.05, ora României.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version