În cel mai aşteptat meci de fotbal al sfârşitului de an, FC Barcelona s-a impus, cu 3-0, pe terenul lui Real Madrid, într-o partidă contând pentru etapa a 17-a a campionatului spaniol de fotbal.

La adăpostul celor 11 puncte avute avans în clasament, înaintea partidei, Barcelona a stat la cutie şi a aşteptat greşeala adversarului pentru a lovi decisiv.

Şi a avut numeroase momente favorabile, în condiţiile în care Realul a dominat apatic, iar mulţi jucători madrileni au părut să fie departe de forma fizică ideală.

În prima repriză s-a jucat închis, ambele echipe având câte două momente favorabile. Cristiano Ronaldo şi Benzema l-au făcut mare pe Ter Stegen, în timp ce, la cealaltă poartă, Paulinho a ratat de două ori ţinta.

Jocul s-a decis, practic, în primele 20 de minute ale reprizei a doua. În minutul 54, Barcelona pleacă pe contraatac. Kovacic înoată pe lângă conaţionalul său Rakitic şi îi permite mijlocaşului de la Barcelona să avanseze nestingherit.

Rakitic nu ratează momentul oportun, îl deschide ideal pe Sergi Roberto, în dreapta, iar acesta îi pune golul pe tavă lui Luis Suarez, uruguaianul îndeplinind o simplă formalitate.

În minutul 65, un atac prelungit al Barcelonei îl aduce din nou pe Suarez în fază de finalizare. Carvajal a respins cu mâna, iar centralul Manolo Sanchez nu putea să arate decât penalty şi eliminare. Messi a executat în forţă şi a ridicat scorul la 2-0.

Cu om în minus, Zidane riscă şi aruncă totul pe cartea atacului. Intră Bale şi Marco Asensio, fotbalişti de viteză ce reuşesc să revitalizeze jocul Realului.

Gazdele au momente favorabile, dar Ter Stegen este magistral pentru un goalkeeper încă relativ tânăr, la 25 de ani.

În prelungiri, poată la ultima fază a meciului, Pique îl lansează excelent pe Messi, argentinianul trimite către centrul careului şi Aleix Vidal stabileşte scorul final, 3-0 pentru Barcelona, punctând cu un şut pe sub Keylor Navas.

Este rezultatul care practic o scoate pe Real din lupta pentru titlu, dar este un rezultat meritat în condiţiile în care Barcelona a avut 55% posesia balonului, 18-14 la şuturi spre poartă şi 11-5 la şuturi pe poartă.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version