Vineri, la Nyon (Elveția), a avut loc tragerea la sorți pentru sferturile de finală ale UEFA Champions League.

Iar sorții au scos la iveală un meci care oricând ar putea reprezenta și finala acestei competiții, respectiv duelul dintre Bayern Munchen și Real Madrid.

După ce au făcut instrucție cu Arsenal Londra și Napoli, cele două mari forțe ale fotbalului continental se vor înțâlni în meciuri directe în sferturile de finală.

Nemții vor să profite de faptul că vor juca primul meci pe teren propriu și să răzbune umilința din 2014, când Real Madrid s-a calificat în finală după o victorie categorică, 4-0 pe terenul lui Bayern.

Însă ultimele meciuri directe nu le sunt deloc favorabile nemților, Bayern obținând doar o victorie în ultimii cinci ani, perioadă în care cele două formații s-au întâlnit de cinci ori.

Un alt meci de foc disputat în sferturi va fi cel dintre Juventus Torino și FC Barcelona. Catalanii au reușit o revenire istorică pentru a promova în această fază a competiției, dar acum vor avea în față un adversar și mai dificil.

Există un echilibru perfect în întâlnirile dintre cele două formații. Barcelona și Juventus au câte patru victorii, iar două meciuri s-au încheiat la egalitate, golaverajul fiind ușor favorabil catalanilor, 16-13.

Însă Barcelona și Juventus s-au întâlnit o singură dată în ultimii 14 ani, catalanii impunându-se, cu 3-1, în finala UEFA Champions League din 2015.

De remarcat, însă, că a fost singura victorie obținută de Barcelona împotriva lui Juventus în ultimii 26 de ani, perioadă de timp în care cele două formații s-au întâlnit de patru ori.

Extrem de interesant se anunță și duelul dintre Borussia Dortmund și AS Monaco, în timp ce Atletico Madrid este considerată favorită, grație plusului de experiență, în duelul cu Leicester City.

Meciurile din sferturile de finală vor avea loc pe 11-12 aprilie, turul, și 18-19 aprilie, returul, tragerea la sorți pentru semifinale urmând să aibă loc pe 21 aprilie.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version