În acest weekend a început un nou sezon al Ligii I la fotbal.

S-au disputat deja trei meciuri din prima etapă, iar toate partidele s-au încheiat cu rezultate neașteptate.

Mai grav este că două dintre surprize au fost produse, în sens negativ, de CFR Cluj și FCSB, campioana și vicecampioana en-titre, formațiile de care se leagă speranțele românilor pentru parcursuri cât mai lungi în cupele europene.

Poate și cu gândul mai mult la meciurile europene de săptămâna viitoare, CFR Cluj și FCSB au reușit doar un 1-1 cu FC Botoșani, respectiv un 0-1 cu Astra Giurgiu.

La nivel de impresie artistică, CFR Cluj a arătat totuși mai bine în confruntarea cu FC Botoșani. Ardelenii au etalat un stil ofensiv, dar au fost ineficienți și au cedat moral surprinzător de repede după ce au fost egalați.

De partea cealaltă, FCSB a cedat la Giurgiu, la capătul unui meci în care a trăit, ca și în anii precedenți, din execuțiile individuale ale jucătorilor.

Moruțan și Teixeira puteau salva onoarea FCSB-ului, dar trupa lui Nicolae Dică resimte din plin plecarea lui Constantin Budescu, fotbalist care dădea ora exactă în materie de acțiuni ofensive.

Alături de Astra Giurgiu, în fruntea clasamentului s-a instalat nou-promovata AFC Hermannstadt, echipă care s-a impus, cu 1-0, în confruntarea cu Sepsi Sf. Gheorghe, revelația play-out-ului din sezonul precedent.

Blănaru a înscris singurul gol al meciului, dar eroul partidei a fost Căbuz, goalkeeperul gazdelor salvând cele trei puncte cu câteva intervenții magnifice.

Runda continuă duminică, când sunt programate partidele Viitorul Constanța – Dunărea Călărași (18.00) și Dinamo București – FC Voluntari (21.00), și se încheie luni, când se joacă partidele Gaz Metan Mediaș – Concordia Chiajna (18.00) și Universitatea Craiova – CSM Politehnica Iași (21.00).

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version