Lupta pentru titlul de campioană naţională de fotbal se încheie sâmbătă seara când este programată ultima etapă din play-off-ul Ligii I.

Avem de la aceeaşi oră, 20.30, partidele Viitorul Constanţa – CFR Cluj, Dinamo Bucureşti – Astra Giurgiu şi FCSB – CS Universitatea Craiova.

Partidele au fost programate de la aceeaşi oră tocmai pentru că trei formaţii sunt implicate în lupta la titlu, fiind vorba de Viitorul, FCSB şi Dinamo.

Viitorul şi FCSB au câte 41 de puncte, iar Dinamo are 39 de puncte. În condiţiile în care Viitorul este avantajată la egalitate de puncte, iar adversarele acestor trei echipe au lăsat să se înţeleagă că nu se vor omorî cu firea, trupa antrenată de Gheorghe Hagi este considerată mare favorită la câştigarea primului titlu din istorie.

Indiferent de verdictul final, este cert faptul că nu am mai avut de câţiva ani o bătălie atât de echilibrată. În 2011, Oţelul a câştigat titlul cu patru puncte avans faţă de Politehnica Timişoara şi cinci faţă de FC Vaslui, iar un an mai târziu CFR Cluj a avut un punct peste FC Vaslui şi cinci în faţa celor de la Steaua.

Din păcate un alt lucru este cert. Dacă echipele din fruntea ierarhiei nu se transformă radical peste vară, în toamnă vom fi din nou victime sigure în cupele europene.

Echipele nu au scuze mai ales în condiţiile în care se ştie deja că vom fi reprezentanţi de formaţiile din play-off, cu excepţia lui CFR Cluj, care nu a reuşit să iasă din insolvenţă.

Chiar dacă ACS Politehnica Timişoara şi FC Voluntari sunt în continuare implicate în Cupa României şi măcar teoretic ar putea prinde Europa League prin câştigarea acestei competiţii, cele două echipe nu au depus cerere pentru licenţă de cupă europeană astfel că foarte probabil vor fi sărite din schemă.

De altfel, reprezentanţii celor două formaţii nici nu se gândesc atât de departe în condiţiile în care echipele lor sunt, în continuare, implicate în lupta pentru salvarea de la retrogradare.

Duelurile din play-out vor mai continua pentru aproximativ o lună în condiţiile în care mai sunt cinci etape de jucat. Pandurii Târgu Jiu şi ASA Târgu Mureş par condamnate în acest moment, în timp ce restul formaţiilor se bat să nu ocupe locul 12 care ar însemna jucare de baraj cu locul 3 din Liga a doua.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version