CFR Cluj, reprezentanta României în UEFA Champions League, a debutat cu stângul în preliminariile celei mai importante competiții europene intercluburi.

Ardelenii au cedat cu 0-1 pe teren propriu în confruntarea cu Malmo FF, din Suedia, într-un meci jucat marți seara, în prima manșă din turul doi preliminar.

Și deși returul va avea loc săptămâna viitoare, calificarea ardelenilor ține în acest moment de domniul SF, mai ales că CFR a oferit marți seara o impresie dezastruoasă.

Cu gândul să bifeze mai degrabă un 0-0 decât să forțeze victoria, Edi Iordănescu a început partida cu șapte jucători cu profil defensiv, respectiv patru fundași și trei închizători.

În ciuda acestui aspect, ardelenii au fost depășiți constant în viteză astfel că până în minutul 15 Arlauskis a fost obligat să intervină de trei ori decisiv.

Malmo a continuat să domine prima repriză și, inevitabil, a reușit să și marcheze chiar în minutul 45. Strandberg a fost lansat excelent printre fundașii centrali ai CFR-ului și l-a executat cu un șut plasat pe Arlauskis.

Edi Iordănescu s-a trezit la pauză. A mutat ofensiv, Ioniță în locul lui Djokovic, și campioana României a pus stăpânire pe joc. S-a jucat aproape exclusiv în jumătatea de teren a suedezilor, însă atacurile ardelenilor au fost ineficiente.

Culmea, în ciuda insistențelor lui Țucudean și Omrani, CFR a încheiat partida fără șut pe spațiul porții adverse. Mai mult, deși a fost obligată să se apere în sistem supraaglomerat în partea a doua a jocului, Malmo a rămas periculoasă pe contre, Strandberg și Rosenberg ridiculizând constant defensiva greoaie a campioanei României.

S-a terminat CFR Cluj – Malmo FF 0-1 și formația antrenată de Edi Iordănescu are șanse minime să mai ajungă în turul III preliminar, mai ales că suedezii sunt specialiști în meciurile jucate pe teren propriu, unde au în spate în jur de 20.000 de susținători fanatici.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version