CFR Cluj și FCSB, cele două mari candidate la lupta pentru câștigarea Ligii I, au încheiat cu victorii identice sezonul regulat.

Duminică seara, CFR Cluj s-a impus, cu 2-0, pe terenul unei nou-promovate, Juventus București. A fost un meci deschis, cu ocazii importante de ambele părți, decis în cele din urmă de plusul de valoare individuală din tabăra CFR-ului.

Omrani a deschis scorul, după un șut al lui Deac respins aiurea de portarul Drăghia. Alexandru Ioniță a avut nevoie de două șuturi pentru a face 2-0.

Fostul mijlocaș al Astrei a bătut slab un penalty, Drăghia a respins, dar Ioniță a urmărit excelent balonul și a reușit să-l împingă, în cele din urmă, în plasă.

FCSB s-a impus și ea, tot cu 2-0, într-un meci cu o nou-promovată, Sepsi Sf. Gheorghe. A fost o dominare clară a celor de la FCSB, dar o dominare sterilă, raportul ocaziilor fiind relativ egal.

Trupa lui Nicolae Dică s-a chinuit până să găsească drumul spre poarta adversă și doar intrările lui Man și Budescu au reușit să desfacă defensiva lui Sepsi.

Autogolul lui Viera și reușita lui Man o mențin pe FCSB în plasa liderului CFR Cluj.

Clasamentul la începutul play-off-ului arată astfel: 1. CFR Cluj 30 puncte, 2. FCSB 28 puncte, 3. Universitatea Craiova 26 puncte, 4. Viitorul Constanța 22 puncte, 5. Astra Giurgiu 22 puncte, 6. Politehnica Iași 20 puncte.

Prima etapă din play-off arată astfel: CFR Cluj – Politehnica Iași, FCSB – Viitorul Constanța, Universitatea Craiova – Astra Giurgiu.

În funcție de rezultatul meciului Concordia Chiajna – FC Voluntari, de luni seara, vom afla și clasamentul exact la intrarea în play-out.

Se știe deja că intră în play-out FC Botoșani și Dinamo București, ambele cu câte 20 de puncte, FC Voluntari, cel puțin 14 puncte, cel mult 16 puncte (dacă bate la Chiajna), Politehnica Timișoara 14 puncte, Concordia Chiajna, cel puțin 13 puncte, cel mult 14 puncte (dacă bate pe Voluntari), Sepsi Sf. Gheorghe 10 puncte, Gaz Metan Mediaș 8 puncte și Juventus București 6 puncte.

Primele trei clasate din play-off merg în cupele europene, iar a patra doar dacă în Cupa României se impune, de asemenea, una dintre primele patru clasate. Locul 12 merge la barajul de menținere-promovare în Liga I, iar echipele de pe locurile 13 și 14 retrogradează automat.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version