Marți sunt programate încă două meciuri din prima manșă a optimilor de finală din UEFA Champions League.

De departe derbiul zilei se anunță a fi duelul dintre Chelsea Londra și FC Barcelona. Este deja al 14-lea meci între cele două formații în ultimii ani.

Duelurile dintre Chelsea și Barcelona au fost mai mereu extrem de atractive, iar confruntarea de marți seara se anunță a fi interesantă, dar și echilibrată în condițiile în care niciuna dintre formații nu a strălucit ca joc în acest sezon.

Chelsea a avut un parcurs extrem de sinuos, existând multe momente în care vedete precum Eden Hazard sau Cesc Fabregas par mai dornice să scape de antrenorul Antonio Conte decât să bifeze noi trofee.

Chelsea și-a revenit în ultima perioadă și intră în meci cu un avantaj moral dat de cele două victorii clare obținute, 3-0 cu West Bromwich Albion și 4-0 cu Hull City.

În schimb, deși este lider autoritar în Spania, Barcelona nu mai are strălucirea de altă dată, Ernesto Valverde imprimând mai degrabă un stil italienesc echipei.

Catalanii primesc greu gol, dar și înscriu puțin, spre disperarea fanilor obișnuiți cu scoruri fluvii. De altfel, Barcelona nu a mai înscris măcar trei goluri într-un meci de exact o lună, respectiv de când a câștigat cu 5-0 la Betis, în campionat.

Deși are cinci victorii și două egaluri în ultimele șapte meciuri oficiale, Barcelona a înscris doar 10 goluri, 1,4 goluri pe meci, și a încasat doar două goluri.

În celălalt meci al serii, Bayern Munchen pare favorită certă cu Beșiktaș Istanbul, deși există informații conform cărora vor fi mai mulți turci decât nemți pe Allianz Arena.

Bayern are 15 victorii la rând, fiind neînvinsă din 25 noiembrie anul trecut, și o singură înfrângere în ultimele 26 de meciuri jucate.

În schimb, Beșiktaș a avut evoluții inconstante în acest sezon, dovadă stă și ultima partidă de campionat în care a făcut doar 1-1 cu Konyaspor, formație aflată la retrogradare, deși gruparea antrenată de Senol Guneș i-a avut pe teren pe Pepe, Gary Medel, Jermain Lens, Vagner Love sau Ryan Babel.

Ambele meciuri se joacă de la aceeași oră, 21.45. Chelsea – Barcelona poate fi urmărit pe PRO TV și Telekom Sport 1, iar Bayern – Beșiktaș poate fi urmărit pe Telekom Sport 2.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version