Miercuri seara sunt programate ultimele opt meciuri din faza grupelor UEFA Champions League.

Atenţia microbiştilor români va fi îndreptată spre Olanda, acolo unde Napoli, formaţia la care evoluează Vlad Chiricheş, are meci decisiv pentru calificarea în faza optimilor de finală.

Gruparea italiană se află într-o situaţie extrem de complicată. Aflată doar pe locul 3 în grupă, Napoli trebuie să câştige la Rotterdam, în faţa lui Feyenoord, şi să spere că Manchester City va câştiga în Ucraina, pe terenul lui Şahtior Doneţk.

În orice alt scenariu, ucrainenii merg în optimi, chiar dacă nu au avantajul meciurilor directe.

Foarte strânsă este lupta din grupa E, unde Liverpool are doar un punct avans faţă de Sevilla şi trei faţă de Spartak Moscova. Primele două clasate par avantajate de program, în condiţiile în care Liverpool primeşte vizita lui Spartak, iar Sevilla joacă pe terenul modestei NK Maribor.

În Grupa H situaţia este clară în privinţa primelor două locuri, care ar urma să fie ocupate, în ordine, de Tottenham Hotspur şi Real Madrid, indiferent de ce se întâmplă miercuri seara.

Bătălia cea mare este pentru locul de Europa League. Borussia Dortmund şi APOEL Nicosia sunt la egalitate de puncte, 2. Nemţii au golaveraj mai bun, astfel că APOEL trebuie să obţină un rezultat mai bun decât Borussia.

Beşiktaş Istanbul a câştigat deja Grupa G, fiind neînvinsă în cinci meciuri. FC Porto şi RasenBallsport Leipzig se bat pentru locul 2. Cele două formaţii sunt la egalitate de puncte, 7. Portughezii au avantajul meciurilor directe, astfel că Porto trebuie să scoată un rezultat cel puţin la fel de bun precum al nemţilor pentru a avea calificarea asigurată. 

Una dintre cele două echipe va merge sigur în Europa League în condiţiile în care AS Monaco a avut un parcurs mizerabil şi este de mult eliminată din Europa.

Programul meciurilor de miercuri din grupele UEFA Champions League

21.45, FC Porto – AS Monaco

21.45, Feyenoord Rotterdam – SSC Napoli (Telekom Sport 4)

21.45, FC Liverpool – Spartak Moscova (Telekom Sport 2)

21.45, NK Maribor – FC Sevilla

21.45, RasenBallsport Leipzig – Beşiktaş Istanbul

21.45, Real Marid – Borussia Dortmund (Telekom Sport 1)

21.45, Şahtior Doneţk – Manchester City (Telekom Sport 3)

21.45, Tottenham Hotspur – APOEL Nicosia

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version