Marți seara s-au disputat două meciuri din optimile de finală ale Cupei României la fotbal.

CS Universitatea Craiova, una dintre favoritele la câștigarea trofeului, s-a impus clar, scor 4-1, pe terenul formației de Liga a treia Turris Oltul Turnu Măgurele.

Trupa lui Devis Mangia a început prost meciul și la pauză se înregistra un neverosimil 1-0 pentru gazde, grație golului marcat de Fotescu.

Oltenii s-au mobilizat exemplar la pauză și au făcut o demonstrație de forță în repriza a doua. Donkor, Bancu, Burlacu și Cicâldău au marcat golurile unei victorii clare obținute de Universitatea.

Derbiul zilei s-a jucat la Iași, între Politehnica și Viitorul Constanța. A fost și unul dintre cele mai spectaculoase meciuri din ultimii ani.

Asta pentru că Viitorul a avut 2-0 la pauză, grație golurilor marcate de Ianis Hagi și Mățan, însă Politehnica a revenit după pauză și a reușit să egaleze, controlând clar disputa inclusiv după ce a rămas în inferioritate numerică, Andrei Cristea fiind eliminat la 1-2, în minutul 72.

Sanoh și Frăsinescu au marcat pentru ieșeni, iar disputa a ajuns în cele din urmă la lovituri de departajare, suspansul menținându-se constant la cote înalte.

A fost, în cele din urmă, 5-3 pentru Viitorul la penaltiuri. Ianis Hagi, Ciobanu, Achim, Casap și Houri au punctat pentru constănțeni, iar Platini, Qaka și Bădic au marcat pentru Politehnica Iași.

Ndongala a șutat în bară la al patrulea penalty al Politehnicii și a năruit speranțele moldovenilor de a ajunge în faza sferturilor de finală.

Tot marți, după-amiază, și AFC Hermannstadt s-a calificat în sferturile de finală ale Cupei României, după 3-0 cu FC Voluntari.

Competiția continuă miercuri cu alte trei partide. De la ora 16.30 avem CS Mioveni – Sepsi Sf. Gheorghe, de la 19.00 avem Universitatea Cluj – Astra Giurgiu, iar de la 21.45 avem Gaz Metan Mediaș – CFR Cluj.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version