CS Universitatea Craiova a debutat cu o victorie în play-off-ul Ligii I la fotbal, gruparea antrenată de italianul Devis Mangia impunându-se, scor 1-0, în confruntarea cu Astra Giurgiu de sâmbătă seara, de pe teren propriu.

Oltenii au dominat clar disputa, având în final 66% posesia balonului, dar s-au apropiat rar de poarta adversă și au reușit să marcheze abia în minutul 82, prin Alexandru Mitriță.

Atacantul de buzunar al oltenilor a fructificat o fază excelent creată de Alexandru Mateiu, jucător care intrase pe teren cu doar două minute înainte de momentul respectiv.

Astra a trăit în ofensivă mai ales prin sclipirile de geniu ale lui Florentin Matei, jucător care în mod normal nu ar trebui să lipsească din lotul echipei naționale.

Totuși, mijlocașul astralilor nu s-a putut bate de unul singur cu defensiva adversă și l-a pus rareori la încercare pe goalkeeperul gazdelor.

La finalul disputei, Edi Iordănescu, antrenorul Astrei, a dat vina pe suprafața de joc execrabilă, însă Ioan Niculae, patronul oaspeților, s-a declarat dezamăgit de tactica ultradefensivă folosită de tehnicianul său.

Cert este că Universitatea a ajuns la al 10-lea meci consecutiv, oficial, fără înfrângere și și-a depus candidatura la câștigarea campionatului, oltenii ocupând în acest moment locul 2 și având un punct peste FCSB, formație care însă va juca abia duminică seara, împotriva echipei Viitorul Constanța.

Într-un alt meci jucat sâmbătă și care contează pentru salvarea de la retrogradare, Concordia Chiajna și Sepsi Sf. Gheorghe au făcut egal, 1-1.

Gazdele au ratat o bună ocazie de a se îndepărta de zona fierbinte a clasamentului, pierzând două puncte mari, acasă, deși au avut superioritate numerică încă din minutul 42.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version