Joi seara s-au disputat două meciuri din barajul pentru calificarea la Campionatul Mondial de fotbal găzduit de Rusia anul viitor.

Şi deşi vorbim despre meciuri din prima manşă, putem vorbi deja despre încă două echipe care s-au calificat la turneul final.

Croaţia şi Elveţia au şanse minime să mai rateze calificarea, după ce primii au trecut, cu 4-1, de Grecia, iar elveţienii s-au impus cu 1-0 în deplasare, împotriva Irlandei de Nord.

Modric, Kalinic, Perisic şi Kramaric au rezolvat soarta calificării în favoarea Croaţiei după doar 50 de minute din dubla cu Grecia. Sokratis Papastathopoulos îi ţine pe greci în viaţă, dar este puţin probabil ca elenii să întoarcă rezultatul, mai ales că jocul din Croaţia a curs într-o singură direcţie.

Elveţia s-a impus cu 1-0 în Irlanda de Nord, după un gol marcat de Ricardo Rodriguez. Fundaşul lui Milan a transformat un penalty acordat uşor de centralul român Ovidiu Haţegan.

De altfel, la finalul partidei, nord-irlandezii au acuzat în termeni duri brigada de arbitri, însă este greu de crezut că Haţegan şi ai lui au influenţat decisiv jocul, mai ales că Elveţia a dominat copios, a ratat numeroase ocazii şi a avut inclusiv un gol anulat pentru offside, după o fază la limită.

Vineri seara, în Europa se joacă Suedia – Italia, iar sâmbătă avem meciul dintre Danemarca şi Irlanda.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version