După cinci ani de pauză, Dinamo București revine în cupele europene, echipa lui Cosmin Contra urmând a evolua în turul III preliminar din Europa League.

Însă “câinii” au avut ghinion la tragerea la sorți, astfel că joi vor da piept cu puternica formație bască Athletic Bilbao. Cei de la Dinamo își puneau mari speranțe în această revenire în cupele europene, însă partida cu FC Botoșani de duminică seara, de pe teren propriu, a demonstrat că oamenii lui Contra sunt departe de așteptări.

Greoi pe faza de atac și imprudenți în apărare, dinamoviștii au cedat, 0-1, la capătul unui meci în care Cătălin Golofca, eroul botoșănenilor, a marcat singurul gol al disputei și a făcut cam tot ce a vrut cu defensiva “câinilor”.

Contra nu dezarmează și este convins că dacă elevii săi fructificau ocaziile pe care și le-au creat în mod sigur câștigau fără probleme meciul. Însă este greu de crezut că împotriva lui Bilbao, Dinamo va reuși să-și creeze la fel de multe ocazii.

Tot duminică, într-un alt meci din Liga I, CSM Politehnica Iași și Gaz Metan Mediaș au încheiat la egalitate, 0-0. FC Voluntari și Astra Giurgiu închid luni seara, de la ora 21.00, etapa a doua a Ligii I. 

Edi Iordănescu, antrenorul oaspeților, speră ca echipa sa să dea lovitura și să devină a doua formație din Liga I, după FCSB, care are punctaj maxim după două etape, însă misiunea giurgiuvenilor va fi una dificilă în condițiile în care ei se află între două meciuri de Europa League, iar FC Voluntari s-a dovedit a fi o nucă extrem de tare de spart.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version