Duminică seara, în penultimul și cel mai așteptat meci din etapa a 25-a a Ligii I la fotbal, Dinamo București și FCSB au încheiat la egalitate, 2-2.

Intrarea lui Budescu a fost decisiva pentru FCSB

Este, practic, rezultatul de care se temeau ambele echipe, în condițiile în care atât Dinamo, cât și FCSB aveau nevoie de victorie pentru a-și îndeplini obiectivul.

Trupa antrenată de Vasile Miriuță avea nevoie de trei puncte pentru a rămâne pe loc de play-off, în timp ce FCSB avea nevoie de victorie pentru a rămâne în plasa liderului CFR Cluj.

Deși cu o formulă improvizată, din care au lipsit câteva nume grele, FCSB a început mai bine meciul de pe Arena Națională. Reluarea cu capul a lui Ovidiu Popescu a fost respinsă in extremis de Penedo, iar Enache, din poziție ideală, a șutat alături.

Treptat, Dinamo a prins mai mult curaj. A simțit că defensiva FCSB-ului este vulnerabilă și a profitat la maxim. În minutul 20, o pasă modestă a lui Planic și o degajare neconvingătoare a lui Vlad au dus la deschiderea scorului.

Mingea a curs frumos pe stânga, Nistor a trimis cu efect spre colțul lung și Pesic a punctat cu un șut din prima.

Meciul a continuat într-un ritm alert, dar până la pauză nu s-a mai întâmplat mare lucru, ambele echipe punctând mai degrabă la durități și cartonașe galbene.

La pauză, Nicolae Dică, antrenorul FCSB-ului, și-a dat seama că echipa suferă fără armele grele și i-a aruncat în luptă pe Budescu și Dennis Man, jucători care au reușit să revitalizeze jocul ofensiv al vicecampioanei României.

Chiar și așa, prima echipă care a lovit a fost tot Dinamo. În minutul 57, Torje i-a rupt gleznele lui Planic și a punctat cu un șut plasat, dar și cu largul concurs al lui Andrei Vlad, goalkeeper care a scăpat practic balonul în plasă.

Transferurile făcute târziu i-au costat în cele din urmă pe dinamoviști. Trupa antrenată de Vasile Miriuță a cedat fizică și FCSB s-a dus tăvălug peste adversar.

Teixeira, Man și Budescu au greșit de puțin ținta înainte ca Dennis Man să reducă din diferență în minutul 84. Budescu a centrat genial de pe stânga, cu exteriorul, iar tânărul atacant al FCSB-ului s-a desprins din marcaj și l-a executat pe Penedo cu o superbă lovitură cu capul.

Se putea face 2-2 în minutul 90, dar șutul lui Budescu de la distanță a fost scos cu greu, de lângă bară, de Penedo.

Inevitabilul s-a produs în minutul 93, când reduta dinamovistă a cedat din nou. Teixeira a profitat de o gafă de curtea școlii a lui Hanca. În loc să continue să încerce să-și blocheze adversarul, dinamovistul a fugit spre arbitru pentru a solicita un henț. Teixeira și-a văzut de treabă, și-a făcut balonul pe dreptul și l-a bătut pe Penedo cu un șut în forță, la colțul scurt.

Dinamo – FCSB s-a încheiat 2-2, rezultat care le avantajează mai ales pe CFR Cluj, CS Universitatea Craiova și Politehnica Iași.

După 2-0 cu Astra Giurgiu, CFR Cluj s-a distanțat la patru puncte de FCSB și ar putea începe play-off-ul cu un avans de două puncte, dacă cele două echipe nu se împiedică weekendul viitor, în ultima etapă din sezonul regulat.

Universitatea Craiova s-a apropiat și ea periculos de primele două locuri, după ce s-a impus, cu 1-0, pe un teren greu, la FC Voluntari.

De partea cealaltă, Dinamo are mari emoții în privința calificării în play-off. Deocamdată Dinamo este pe 5, dar este la egalitate de puncte cu Politehnica Iași, formație care s-a impus, cu 2-1, pe terenul Politehnicii Timișoara.

În plus, Viitorul și FC Botoșani, echipele de pe locurile 7 și 8, se înfruntă luni în meci direct, astfel că situația se va complica mai mult decât oricând.

Iar runda următoare Dinamo are un meci extrem de greu la Giurgiu, cu Astra, în timp ce FC Botoșani este favorită cu Gaz Metan Mediaș, iar Politehnica Iași dă piept cu Viitorul în meci direct.

Pe de altă parte, în această etapă, Gaz Metan Mediaș și Juventus București au încheiat la egalitate, 0-0, iar Sepsi Sf. Gheorghe și Concordia Chiajna au încheiat la egalitate, 1-1, astfel că lupta pentru salvarea de la retrogradare este și ea extrem de încinsă.

Dacă ar fi să tragem linie în acest moment, distanțele ar fi minime după înjumătățirea punctelor: FC Voluntari 14 puncte, Poli Timișoara 13 puncte, Concordia Chiajna 13 puncte, Sepsi Sf. Gheorghe 10 puncte, Gaz Metan Mediaș 8 puncte și Juventus București 6 puncte.

Practic, două dintre aceste echipe retrogradează și o alta merge la baraj.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version