Prima etapă din Play-off-ul Ligii I a adus, duminică seara, derby-ul dintre Dinamo şi Steaua.

dinamo

La 72 de ore de la confruntarea directă din prima manşă a semifinalelor Cupei României, cele două formaţii s-au întâlnit din nou în “Ştefan cel Mare”, iar de această dată am avut parte de un duel mult mai spectaculos.

Steaua a reuşit să deschidă rapid scorul, prin Hamroun, după o acţiune colectivă de toată frumuseţea, însă elevii lui Laurenţiu Reghecampf au arătat că nu posedă experienţa necesară pentru a reuşi să profite de golul înscris rapid şi să închidă jocul.

Şi cum vorbim de două apărări şubrede, inevitabil au apărut ocaziile la ambele părţi. Dar Niţă şi Cerniauskas sunt doi portari în mare formă şi au făcut adevărate minuni.

Dinamo a egalat târziu, în minutul 81, prin Bicfalvi, meciul încheindu-se 1-1 şi în condiţiile în care în ultimele 10 minute practic nu s-a mai jucat nimic, existând mulţi nervi de ambele părţi.

Steliano Filip şi Hamroun au fost eliminaţi, iar Mihai Stoica, managerul general al Stelei, care a urmărit meciul din lojă, a fost aproape să se ia la bătaie cu mai mulţi dinamovişti.

Rezultatul o avantajează practic pe Astra, care pune acum patru puncte în faţa lui Dinamo şi şase în faţa Stelei. Astfel am putea spune că marele câştigător al derby-ului este Marius Şumudică.

Pe de altă parte existând şi un looser, iar acela este arbitrul de centru Ovidiu Haţegan. Centralul va reprezenta România la Euro 2016, iar şefii FRF şi LPF au decis de comun acord să-l menajeze în ultimele etape.

Revenit la centru într-un meci de intensitate mare, Haţegan şi-a dat cu stângul în dreptul, semn că nu face faţă foarte bine presiunii. A evitat să-l elimine pe Pintilii, l-a eliminat uşor pe Steliano Filip, aducându-şi aportul la starea de nervozitate din final, şi a girat golul Stelei, marcat dintr-o poziţie suspectă de offside.

În celelalte meciuri înregistrat în prima etapă din play-off şi play-out s-au înregistrat următoarele rezultate: Astra Giurgiu – Viitorul Constanţa 2-0, FC Botoşani – Petrolul Ploieşti 1-0, CSMS Iaşi – CFR Cluj 0-2, CS Universitatea Craiova – FC Voluntari 3-0.

Luni se dispută meciurile Concordia Chiajna – ACS Politehnica Timişoara (18.00) şi ASA Târgu Mureş – Pandurii Târgu Jiu (20.30).

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version