Una dintre cele mai mari surprize din istoria recentă a UEFA Champions League s-a petrecut marți seara.

AS Roma, o outsideră, a întors un deficit de trei goluri și s-a calificat în semifinale, tocmai împotriva uneia dintre favorite, FC Barcelona.

Catalanii se impuseseră în tur, cu 4-1, dar Roma și-a pus în valoare forța grupului și a reușit să câștige acasă cu 3-0, calificându-se grație golului marcat în deplasare.

A fost seara în care Barcelona a arătat că a devenit ultradependentă de Messi și că dacă argentinianul nu o scoate din belele, nu are cine să o scoată din belele.

A fost însă și seara în care fotbaliști precum Manolas, Under, Schick sau Nainggolan reprezintă prezentul ori viitorul, iar fotbaliști precum Rakitic, Iniesta, Pique sau Luis Suarez au ajuns pe final de carieră.

Dzeko, De Rossi și Manolas au marcat golurile prin care Roma s-a calificat mai departe. Însă italienii mai puteau înscrie fără probleme de încă cel puțin două ori, dacă nu existau intervențiile magistrale ale lui Ter Stegen.

De altfel, duelul de pe Olimpico s-a încheiat cu cifre uluitoare, italienii având 16-9 la șuturi spre poartă și 7-3 la șuturi pe poartă.

Alături de AS Roma s-a calificat în semifinalele UEFA Champions League și FC Liverpool, practic o altă outsideră.

Însă Liverpool a profitat la maxim de victoria din tur, scor 3-0, și a dat lovitura și în deplasarea cu Manchester City, scor 2-1. Gabriel Jesus a deschis scorul încă din minutul 2, pentru Cetățeni, și părea că oamenii lui Josep Guardiola pot reuși o remontada.

A fost un simplu foc de paie. Pentru că Liverpool s-a închis bine și a lovit pe contră, Salah și Firmino profitând de erorile din defensiva mult prea visătoare a gazdelor.

Miercuri seara se joacă celelalte două meciuri din manșa a doua a sferturilor de finală din UEFA Champions League: Bayern Munchen – FC Sevilla (în tur 2-1) și Real Madrid – Juventus Torino (în tur 3-0).

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version