În weekendul precedent s-au mai stabilit încă cinci echipe ce au obţinut calificarea la Campionatul Mondial de fotbal de anul viitor, din Rusia.

Tunisia, Maroc şi Senegal şi-au câştigat, în cele din urmă, grupele din zona africană, în timp ce Elveţia şi Croaţia au câştigat dublele de baraj cu Irlanda de Nord, respectiv Grecia.

Dubla dintre Elveţia şi Irlanda de Nord a fost decisă, culmea, de golul marcat de Ricardo Rodriguez dintr-un penalty acordat mult prea uşor de Ovidiu Haţegan.

Elveţia s-a impus joia trecută, în Irlanda de Nord, cu 1-0, iar duminică seara, în manşa a doua, a făcut doar 0-0 pe teren propriu.

În schimb, Croaţia a trecut fără mari emoţii de Grecia după 4-1 acasă şi 0-0 în deplasare, Modric şi compania apărându-se perfect în returul de la Pireu.

Tunisia a câştigat fără înfrângere Grupa A din zona africană, după ce a făcut 0-0 acasă cu Libia. Era punctul de care tunisienii mai aveau nevoie pentru a anula orice speranţă a Republicii Democrate Congo, formaţie care rămâne acasă în ciuda victoriei cu 3-1 din meciul cu Guinea, din ultima etapă.

Marocul a câştigat fără înfrângere Grupa C din zona africană, deşi principala adversară a fost Coasta de Fildeş. Marocanii au încheiat grupa en-fanfare, cu un 2-0 obţinut în Coasta de Fildeş, în ciuda faptului că la gazde au evoluat fotbalişti precum Franck Kessie, de la AC Milan, Serge Aurier, de la Tottenham Hotspur, Seydou Doumbia, de la Sporting Lisabona, sau Wilfried Zaha, jucător dorit de Arsenal Londra.

Nu în ultimul rând, Senegal a câştigat deja Grupa D din zona africană, deşi din această grupă mai este de jucat o etapă. În penultimul meci, senegalezii s-au impus în Africa de Sud, 2-0, şi şi-au mărit la cinci puncte avansul avut faţă de Burkina Faso şi Insulele Capului Verde, astfel că nu mai pot fi ajunşi din urmă.

În acest moment se cunosc 28 dintre cele 32 de echipe calificate la Campionatul Mondial de fotbal găzduit anul viitor de Rusia. Acestea sunt Rusia, Franţa, Portugalia, Germania, Serbia, Polonia, Anglia, Spania, Belgia, Islanda, Croaţia şi Elveţia (toate din Europa), Tunisia, Nigeria, Maroc, Senegal şi Egipt (toate din Africa), Iran, Coreea de Sud, Japonia şi Arabia Saudită (toate din Asia), Mexic, Costa Rica şi Panama (toate din America de Nord şi Centrală) şi Brazilia, Argentina, Uruguay şi Columbia (toate din America de Sud).

Ultimele patru echipe calificate la turneul final se vor decide în următoarele zile. Luni, de la 21.45, ora României, avem Italia – Suedia (în tur 0-1). Marţi, de la 21.45, ora României, avem Irlanda – Danemarca (în tur 0-0). Miercuri, de la 11.00, ora României, avem Australia – Honduras (în tur 0-0). Iar joi, de la 04.15, ora României, avem Peru – Noua Zeelandă (în tur 0-0).

Tragerea la sorţi pentru grupele Campionatului Mondial de anul viitor va avea loc pe 1 decembrie, la Moscova.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version