Marți seara s-au jucat primele opt meciuri din etapa a cincea a grupelor UEFA Champions League.

Iar formațiile considerate favorite și-au îndeplinit obiectivul, chiar dacă au existat și cazuri, precum al lui Manchester City, în care nu am vorbit despre o victorie.

Scorul zilei l-a reușit Bayern Munchen, formație care pare că a trecut peste pasa proastă din ultimele luni. Bavarezii s-au distrat cu Benfica Lisabona, o altă formație cu pretenții.

A fost 5-1 pentru Bayern la capătul unui meci în care au strălucit veteranii Arjen Robben, Ribery și Lewandowski.

Grație acestui rezultat, Bayern și-a asigurat deja calificarea în faza optimilor de finală și are mari șanse să câștige Grupa E, având două puncte avans față de Ajax Amsterdam, formație care s-a impus, cu 2-0, pe terenul grecilor de la AEK Atena.

Ajax merge și ea în optimile de finală ale UEFA Champions League, în timp ce Benfica va evolua în 16-imile de finală din Europa League. Cu 0 puncte la activ, AEK Atena a fost deja eliminată din cupele europene.

Juventus Torino și Manchester United sunt formațiile care merg în optimi din Grupa H. Cele două echipe și-au respectat blazonul și au bifat victorii marți seara.

Totuși, au fost două victorii chinuite obținute cu același scor, 1-0. Juventus a trecut de Valencia, gol Mandzukic, iar Manchester United s-a chinuit cu Young Boys Berna, gol Fellaini, în prelungiri.

Juventus are două puncte peste Manchester United și șanse mari să câștige Grupa H. Valencia este deja calificată în 16-imile de finală din Europa League, în timp ce Young Boys Berna părăsește cupele europene.

Deși a făcut doar 2-2 la Lyon, revenind de fiecare dată pe tabelă, Manchester City are mari șanse să câștige Grupa F. Trupa antrenată de Josep Guardiola mai are nevoie de un egal acasă, în ultima etapă, cu Hoffenheim, pentru a fi sigură că termină grupa pe locul 1.

Lyon merge în Ucraina pentru un meci de foc cu Șahtior Donețk, cele două echipe urmând să joace cu calificarea în optimi pe masă.

Ucrainenii au reușit un nesperat 3-2 în Germania, la Hoffenheim, dar au nevoie de victorie și cu Lyon, în ultima etapă, pentru a prinde locul al doilea.

Aflată la două puncte în spatele lui Șahtior, Hoffenheim are șanse minime să mai prindă locul ce asigură calificarea în 16-imile de finală din Europa League.

Surpriza serii a fost produsă de Viktoria Plzen, formație care s-a impus, cu 2-1, pe terenul echipei ruse ȚSKA Moscova.

Cehii au acum avantajul meciurilor directe și speră la o calificare în 16-imile de finală din Europa League.

În derbiul Grupei G, Real Madrid s-a impus, cu 2-0, pe terenul echipei italiene AS Roma. Ibericii au câștigat deja grupa, în timp ce italienii merg și ei în faza optimilor de finală.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version