FC Voluntari a câştigat pentru prima dată în istorie un trofeu, trupa antrenată de Claudiu Niculescu impunându-se la penaltiuri în finala Cupei României, împotriva fostei campioane naţionale Astra Giurgiu.

Fără câteva nume grele în formula de start, Astra a căutat să impună ritmul jocului şi chiar a deschis scorul, în minutul 36, prin Alexandru Ioniţă.

Acelaşi Ioniţă, poate cel mai bun jucător al Astrei, a fost în câteva rânduri aproape de a mări avantajul echipei sale. În schimb, FC Voluntari, chiar dacă a preluat şefia jocului în repriza a doua, a trăit mai ales prin loviturile libere excelent executate de Andrei Bălan.

Egalarea a venit în minutul 83, Laurenţiu Marinescu transformând cu precizie un penalty. În prelungiri nu s-a întâmplat mare lucru, astfel că s-a trecut la lovituri de departajare.

Andrei Bălan, Marinescu, Voduţ, Ivanovici şi Achim au transformat penaltiurile pentru Voluntari, iar Alexandru Stan a ratat pentru Astra, astfel că trupa antrenată de Claudiu Niculescu s-a impus, scor 5-3, în ciuda golurilor marcate pentru giurgiuveni de Fabricio, Săpunaru şi Seto.

FC Voluntari aşteaptă acum un verdict favorabil de la forurile noastre şi de la UEFA pentru a putea participa în Europa League. Cei de la Voluntari încă nu au licenţă pentru cupele europene, dar şi-au plătit totuşi datoriile, cu o lună întârziere, şi speră să obţină clemenţă şi dreptul de a-şi măsura forţele cu echipe de top de pe Bătrânul Continent.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version