Două dintre cele mai importante meciuri de fotbal din începutul acestui an sunt cele în care FCSB, vicecampioana României en-titre, dă piept cu Lazio Roma în 16-imile de finală din Europa League.

sursa foto digisport.ro

Gigi Becali, patronul FCSB-ului, își pune mari speranțe în această dublă și visează ca echipa pe care o finanțează să arate că merită să ajungă să joace o finală de cupă europeană.

Totuși, Becali nu s-a mișcat foarte inspirat pe piața transferurilor și a adus doi elefanți trecuți de prima tinerețe fotbalistică și care nu au jucat foarte mult în ultimul timp.

Mai întâi a venit Valerică Găman, fundaș central de aproape 29 de ani, fotbalist adus liber de contract după ce s-a despărțit de falimentara Karabukspor.

La prima vedere, Găman are un CV de jucător experimentat, dar Becali pierde din vedere faptul că fundașul a fost mai mult rezervă în Turcia.

Găman a jucat doar 28 de meciuri în cele 18 luni petrecute în Turcia, respectiv un total de 2.287 de minute, perioadă în care a marcat un singur gol și a încasat cinci cartonașe galbene.

Cifrele arată că Găman are mare nevoie de meciuri pentru a-și reintra în ritm și este greu de crezut că va fi în formă maximă pentru dubla cu Lazio Roma.

Luni, Becali a anunțat că a mai adus un jucător pe care va încerca să-l revitalizeze. Cristi Tănase împlinește 31 de ani în mai puțin de o lună și a jucat 68 de meciuri în ultimii doi ani și jumătate de când a plecat de la vicecampioana României.

Ajuns între timp să aibă o cotă de doar 900.000 de euro pe celebrul site transfermarkt.com, Tănase a prins rareori un meci întreg și a uitat drumul spre poartă, având doar șase goluri înscrise în ultimii doi ani și jumătate.

Deși Gigi Becali vrea să facă din Tănase arma secretă pentru dubla cu Lazio, mijlocașul român are și el nevoie de meciuri pentru a-și intra în ritm.

Mai mult, afaceristul anunță o tactică ce s-ar putea dovedi falimentară. Tănase a semnat pe patru luni și și-a asigurat deja un transfer ulterior în Arabia Saudită, unde Gigi Becali spune că fotbalistul va câștiga două milioane de euro pe sezon.

Asta ne facem să ne gândim dacă Tănase într-adevăr va da totul în dubla cu Lazio sau  se va menaja pentru viitorul transfer, pentru că nu ne putem imagina cine ar fi în stare să pună în pericol un asemenea salariu.

Și cum FCSB apucă să joace doar două meciuri oficiale până la ora prima partidei cu Lazio, iar italienii și-au propus câștigarea competiției pentru a ajunge direct în grupele UEFA Champions League, ne putem imaginea că pentru vicecampioana României urmează o perioadă extrem de dificilă.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version