FCSB a debutat cu o victorie clară în grupele Europa League, trupa lui Nicolae Dică impunându-se joi seara, cu scorul de 3-0, împotriva formaţiei cehe Viktoria Plzen.

Alibec a marcat golul de 3-0 pentru FCSB

Convinşi că pot câştiga fără probleme grupa accesibilă în care au fost repartizaţi, fotbaliştii de la FCSB şi-au luat adversarul de sus, iar acest lucru era să îi coste pe Alibec şi compania.

Cehii au ratat prima mare ocazie a meciului, şutul lui Hroşovsky, din dreapta, nimerind bara transversală a porţii apărate de Niţă.

Din fericire a fost un simplu foc de paie. Pentru că Budescu a deschis scorul în minutul 21, transformând un penalty obţinut tot de el. Fostul atacant al Astrei a ştiut să cadă în duelul cu Hajek şi l-a impresionat pe central suficient încât acesta să acorde o lovitură de pedeapsă total aiurea.

A fost golul de care FCSB avea nevoie pentru a tranşa disputa. Oamenii lui Nicolae Dică au stat la cutie, au profitat de faptul că adversarii sunt prea bătrâni pentru a-i surprinde în viteză şi au lovit decisiv pe contră.

S-a făcut 2-0 chiar înainte de pauză. Alibec a aruncat un balon la bătaie, Budescu a reuşit să-l controleze elegant şi l-a executat pe Hruşka cu un lob de zile mari.

În partea a doua a jocului scenariul a fost asemănător. Însă FCSB a reuşit să mai lovească o singură dată decisiv, Alibec făcând 3-0 în minutul 72, după ce a transformat cu şansă o lovitură liberă de la circa 25 de metri lateral dreapta.

FCSB obţine o nouă victorie categorică împotriva formaţiei Viktoria Plzen şi se instalează deja în fruntea clasamentului grupei G, după ce Hapoel Beer Sheva a reuşit doar un 2-1, acasă, cu elveţienii de la FC Lugano.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version