Luni, la Nyon, în Elveţia, a avut loc tragerea la sorţi pentru 16-imile de finală din Europa League.

sursa foto telegrafonline.ro

FCSB, singura reprezentantă a României din cupele europene, a fost repartizată în urna outsiderelor şi nu a putut evita un adversar tare.

Astfel, vicecampioana României va da piept, în 16-imile de finală ale Europa League, cu Lazio Roma, grupare italiană care a câştigat fără drept de apel o grupă complicată cu Nice, Vitesse Arnhem şi Zulte Waregem.

Deşi nu a abordat mai mereu cu cea mai mare seriozitate competiţia, Lazio a pierdut un singur meci din şase, iar din primăvară va scoate la înaintare armamentul greu, mai ales că eventuala câştigare a competiţiei asigură prezenţa în grupele UEFA Champions League.

Italienii sunt antrenaţi de Simone Inzaghi, fotbalist cu 70 de goluri înscrise în Serie A şi care din 2010, de când s-a retras din carieră, a activat doar în cadrul clubului Lazio, fiind pe rând antrenor de juniori şi tineret, iar apoi, după o scurtă perioadă ca interimar, a preluat cu contract ferm prima echipă.

Lazialii au o mulţime de jucători care nu mai au nevoie de nicio prezentare, printre aceştia aflându-se Lucas Leiva (24 de selecţii în naţionala Braziliei), Nani (campion european cu naţionala Portugaliei), Ciro Immobile (30 de selecţii şi şapte goluri în naţionala Italiei), Sergei Milinkovic Savic (jucător estimat în acest moment la 70 de milioane de euro) şi fundaşul român Ştefan Radu.

Dubla dintre FCSB şi Lazio Roma va avea loc pe 15 februarie, turul, la Bucureşti şi pe 22 februarie, returul, pe Olimpico din Roma.

Programul meciurilor din 16-imile de finală ale Europa League

Borrusia Dortmund – Atalanta Bergamo

OGC Nice – Lokomotiv Moscova

FC Copenhaga – Atletico Madrid

Spartak Moscova – Athletic Bilbao

AEK Atena – Dinamo Kiev

Celtic Glasgow – Zenit St. Petersburg

SSC Napoli – RasenBallsport Leipzig

Steaua Roşie Belgrad – ŢSKA Moscova

Olympique Lyon – Villarreal

Real Sociedad – Red Bull Salzburg

Partizan Belgrad – Viktoria Plzen

FCSB – Lazio Roma

Ludogoreţ Razgrad – AC Milan

FC Astana – Sporting Lisabona

Ostersunds – Arsenal Londra

Olympique Marseille – Sporting Braga 

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version