FCSB, vicecampioana României la fotbal, s-a calificat, miercuri seara, în play-off-ul UEFA Champions League, după o victorie entuziasmantă, 4-1 cu Viktoria Plzen în deplasare, în manșa a doua din play-off.

După 2-2 în tur, cehii păreau să aibă prima șansă la calificare. Prima repriză a confirmat forma mai bună a cehilor, gazdele având inițiativa. Totuși, în minutul 27, contrar cursului jocului, FCSB a deschis scorul, Bălașa transformând perfect o lovitură liberă de la circa 30 de metri.

Cehii nu au cedat. Au dominat startul reprizei a doua și au egalat în minutul 64, Krmencik punctând cu o reluare simplă, din câțiva metri, după un atac prelungit al Viktoriei Plzen.

Momentul psihologic al partidei s-a produs în minutul 71. Un șut al lui Alibec a fost deviat, mingea a ajuns însă cu șansă la Teixeira și mijlocașul portughez, născut la Paris, a adus-o pe FCSB în avantaj înscriind cu un șut în forță, sub transversală.

A fost momentul în care jocul oaspeților s-a rupt. Florin Tănase a ridicat scorul la 3-1, în minutul 76, după ce a scăpat singurul cu goalkeeperul advers, iar Alibec a stabilit scorul final, 4-1, transformând un penalty în minutul 79.

FCSB s-a calificat în play-off-ul UEFA Champions League cu 6-3 la general și își va afla adversarul vineri, la tragerea la sorți, printre posibilele variante fiind FC Sevilla, Liverpool, Napoli, Young Boys Berna și Ajax Amsterdam sau Nice.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version