Cel mai aşteptat meci al etapei a 12-a a Ligii I la fotbal, duelul dintre FCSB şi Dinamo, s-a încheiat cu victoria gazdelor, scor 1-0.

Duelul a fost decis de un gol marcat de Momcilovic, în minutul 31. Reuşita FCSB-ului a fost favorizată de două greşeli indiviuale ale defensivei adverse.

Romera a pierdut mult prea uşor un balon în faţa propriului careu, Budescu a interceptat, a şutat pe jos şi Penedo a respins cu greu în corner.

Dennis Man a executat lovitura de colţ, acelaşi Penedo a rămas stană de piatră pe linia porţii şi Momcilovic a împins balonul în plasă.

A fost însă un gol venit contrar cursului jocului. Dinamo a controlat prima repriză. A avut o ocazie mare, şut în bară al lui Mahlangu, şi alte momente favorabile venite în special pe inspiraţia lui Salomao, dar de care oamenii lui Miriuţă nu au ştiut să profite.

Jocul s-a schimbat în partea a doua, tocmai din cauza unei greşeli comise de Miriuţă. Tehnicianul dinamovist şi-a sacrificat un mijlocaş de creaţie, pe Nascimento, l-a aruncat pe Bokila lângă Nemec, iar mutarea i-a fost fatală.

Dinamo a pierdut centrul terenului, dar şi un om care să ducă balonul în faţa porţii adverse. În schimb, Bokila şi-a bătut efectiv joc de câteva faze şi în mod normal nu ar mai avea ce să caute la Dinamo, din cauza atitudinii avute.

FCSB a profitat şi a devenit tot mai periculoasă pentru poarta adversă. Nu a mai reuşit să înscrie, însă a ratat câteva momente extrem de favorabile.

În special un penalty obţinut de Ovidiu Popescu şi irosit de Budescu, al cărui şut a fost respins de Penedo.

S-a terminat 1-0 pentru FCSB, care pune presiune pe CFR Cluj, apropiindu-se la un singur punct de lider, dar care obţine şi o importantă gură de oxigen înainte de meciul cu Lugano, de joi, din etapa a doua a grupelor Europa League.

De partea cealaltă, Dinamo rămâne pe şapte, la două puncte de locurile de play-off, şi are mare nevoie de o victorie în restanţa de miercuri, cu Concordia Chiajna, pentru a nu pierde contactul cu formaţiile din faţă.

În celelalte meciuri jucate până acum în etapa a 12-a a Ligii I s-au înregistrat următoarele rezultate: CS Universitatea Craiova – FC Voluntari 1-1, Concordia Chiajna – Sepsi Sf. Gheorghe 2-1, Juventus Bucureşti – Gaz Metan Mediaş 1-1 şi CSM Politehnica Iaşi – ASU Politehnica Timişoara 1-1.

Luni se joacă FC Botoşani – Viitorul Constanţa, de la 18.00, şi Astra Giurgiu – CFR Cluj, de la 20.30.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version