FCSB a debutat cu o victorie chinuitoare în noua ediție de campionat, formația antrenată de Viorel Tănase impunându-se, scor 2-1, în confruntarea cu FC Voluntari.

Deși au la activ două trofee cucerite în ultimele trei luni, respectiv Cupa României și Supercupa României, cei de la Voluntari nu păreau să le dea frisoane FCSB-iștilor.

Totuși, așezați excelent în teren de Claudiu Niculescu, fotbaliștii de la FC Voluntari au ținut piept cu brio unui adversar mult mai bine cotat, în cele din urmă doar centralul Găman și valoarea individuală a FCSB-iștilor făcând diferența.

Chiar dacă gazdele au avut posesia, mai ales în repriza a doua, ocaziile FCSB-iștilor au fost rare, Dennis Man, în două rânduri, și Budescu, Alibec și Junior Morais, toți însă în urma unor șuturi de la distanță, dându-i emoții pe întreaga durată a partidei lui Balauru, goalkeeperul echipei adverse.

Deschiderea de scor a venit în urma unui penalty ușor acordat, Constantin Budescu trecându-și în cont primul gol oficial în tricoul FCSB-ului.

FC Voluntari nu a fost o echipă timidă, mai ales în prima repriză, când Deac și Adrian Bălan au ajuns în poziții clare de finalizare, dar nu au avut forța necesară unor execuții decisive.

Egalarea a venit în minutul 55. Adrian Bălan a pătruns excelent printre fundașii centrali ai Stelei și l-a executat pe Niță cu un șut plasat.

Când nimeni nu mai credea, în al doilea minut al prelungirilor, FCSB a dat lovitura printr-un gol marcat de Man, însă dintr-o fază pornită dintr-un posibil offside nesemnalizat la William de Amorim.

FCSB – FC Voluntari s-a încheiat 2-1, însă oamenii lui Nicolae Dică arată că dubla cu Viktoria Plzen din turul III preliminar al UEFA Champions League va fi mai grea decât se așteptau vicecampionii care au mari probleme în exprimarea ofensivă.

În celelalte meciuri jucate până acum în prima etapă a Ligii I s-au înregistrat următoarele rezultate: Concordia Chiajna – ACS Politehnica Timișoara 0-1, Juventus București – Dinamo București 0-3, Astra Giurgiu – Sepsi Sf. Gheorghe 1-0, CS Universitatea Craiova – CSMS Iași 2-0.

Luni avem Viitorul Constanța – Gaz Metan Mediaș de la 18.30 și FC Botoșani – CFR Cluj, de la ora 21.00, în două meciuri transmise în direct de Digi Sport 1, Dolce Sport 1 și LOOK TV.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version