Brazilienii de la Gremio Porto Alegre sunt primii finalişti ai Campionatului Mondial al cluburilor, competiţie ce are loc în Emiratele Arabe Unite.

Gremio a trecut greu de mexicanii de la FC Pachuca, scor 1-0, după prelungiri, golul calificării fiind înscris în minutul 95, de Everton Soares, unul dintre cei mai buni tineri fotbalişti din America de Sud.

Gremio joacă pentru prima dată finala unui Campionat Mondial al cluburilor. Trupa antrenată de Renato Portaluppi este prima echipă din Brazilia care ajunge într-o finală de Campionat Mondial al cluburilor, după o pauză de cinci ani.

În 2012, Corinthians a câştigat trofeul pus în joc, după 1-0 în finala cu Chelsea Londra.

De această dată, Gremio va da piept cu învingătoarea dintre Real Madrid şi Al Jazira (miercuri, ora 19.00). Deşi cei de la Al Jazira joacă, practic, pe teren propriu, Realul nu ar trebui să aibă emoţii, mai ales că “galacticii” îşi doresc să câştige trofeul pentru a treia oară în ultimii patru ani.

Finala va avea loc sâmbătă, de la ora 19.00, tot atunci, dar de la ora 16.00, fiind programată şi finala mică dintre Pachuca şi învinsa dintre Real Madrid şi Al Jazira.

Tot marţi s-a jucat şi meciul pentru locul 5, japonezii de la Urada Red Diamonds impunându-se, cu 3-2, împotriva marocanilor de la Wydad Casablanca.

 

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version