Miercuri seara au avut loc ultimele opt meciuri din etapa a cincea a grupelor UEFA Champions League.

Cele mai tari partide ale zilei au avut loc la Torino, Juventus – Barcelona, şi la Madrid, Atletico – AS Roma.

Juventus şi Barcelona au încheiat la egalitate, 0-0, la capătul unui meci în care oaspeţii au avut o atitudine economicoasă şi au preferat doar să ţină balonul cât mai departe de propria poartă.

Barcelona s-a mulţumit cu puţin, dar a împuşcat, practic, doi iepuri dintr-un singur foc. Catalanii se califică în faza optimilor de finală de pe primul loc şi pun presiune pe Juventus.

Vicecampioana Europei din 2015 şi 2017 joacă în ultima etapă în Grecia, cu Olympiakos Pireu, iar orice pas greşit poate însemna eliminarea din competiţie, în condiţiile în care Barcelona va folosi în mare măsură echipa a doua cu Sporting Lisabona.

Atletico Madrid a trecut cu 2-0 de AS Roma, la capătul unui meci în care gazdele au aruncat toate armele în luptă. Chiar şi aşa, vicecampioana Europei din 2014 şi 2016 este aproape eliminată din competiţie.

Atletico este la două puncte de AS Roma, formaţie care în ultima rundă primeşte replica modestei Qarabag Agdam. Şi este greu de crezut că azerii vor scoate punct sau puncte de pe Olimpico, mai ales în condiţiile în care miercuri au pierdut acasă, scor 0-4, cu Chelsea Londra.

Chelsea s-a calificat deja, matematic, în faza optimilor de finală, deşi are una dintre cele mai slabe apărări dintre echipele de top, încasând şapte goluri dintre care şase doar de la AS Roma.

În Grupa A, Manchester United şi-a complicat viaţa, după ce a cedat, 0-1, pe terenul lui FC Basel. Iar cum ŢSKA Moscova a trecut clar, scor 2-0, de Benfica Lisabona, calificarea se decide în ultima rundă, când United are nevoie de un punct din meciul de acasă, cu ŢSKA Moscova, pentru a fi sigură de accederea în optimi.

În Grupa B, deşi calificate deja în faza optimilor, Bayern Munchen şi Paris Saint Germain şi-au respectat blazonul. Nemţii s-au impus, cu 2-1, pe terenul lui Anderlecht Bruxelles.

Celtic Glasgow a avut tupeul să deschidă scorul în minutul 1, la Paris, şi a fost pedepsită cu vârf şi îndesat. Neymar şi Cavani au reuşit câte o dublă, iar Mbappe, Verratti şi Dani Alves au reuşit şi ei câte un gol, astfel că parizienii au realizat scorul zilei, 7-1.

Paris Saint Germain, Bayern Munchen, Chelsea Londra, FC Barcelona, Manchester City, Beşiktaş Istanbul, Tottenham Hotspur şi Real Madrid s-au calificat deja în faza optimilor de finală, iar Manchester United, FC Liverpool şi AS Roma mai au nevoie doar de paşi mici până acolo.

FC Basel şi Sevilla sunt şi ele bine plasate în lupta pentru calificare, ultimele trei echipe urmând a fi alese dintre Şahtior Doneţk şi Napoli, FC Porto şi RasenBallsport Leipzig şi Juventus Torino şi Sporting Lisabona.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version