Real Madrid s-a calificat miercuri seara, pentru a treia oară în ultimii patru ani, în finala UEFA Champions League.

Învingătoare cu 3-0 în tur, grație unei evoluții de excepție a lui Cristiano Ronaldo, Real a pierdut, însă doar cu 1-2, meciul cu Atletico Madrid din deplasare și s-a calificat în finala competiției cu 4-2 la general.

Real a trăit periculos în prima parte a meciului de pe Vicente Calderon, gazdele reușind, oarecum surprinzător, să se distanțeze la 2-0 încă din minutul 15.

Saul Niguez și Griezmann, din penalty, au punctat pentru Atletico și au dat speranțe fanilor pentru o remontada nebănuită. Însă reușita lui Isco din minutul 42 a liniștit atmosfera, Real accelerând atât cât trebuie pentru a rezolva soarta calificării.

După ce au câștigat UEFA Champions League în 2014 și 2016, “galacticii” abia așteaptă să-și treacă un nou mega-trofeu în cont. Dar misiunea lor nu va fi una ușoară, în condițiile în care pe 3 iunie, la Cardiff, își vor măsura forțele cu Juventus Torino.

Italienii sunt tipul de echipă care merge ceas având 39 de victorii, opt egaluri și doar cinci înfrângeri în meciurile oficiale pe care le-au disputat în acest sezon, bilanț ce le permite să câștige detașat campionatul Italiei și să se bată pentru câștigarea UEFA Champions League și a Cupei Italiei.

Mai mult, Juventus are și ambiția revanșei după ce a pierdut finala din 2015 în fața unei alte echipe spaniole, FC Barcelona, și nu a mai ajuns în vârful ierarhiei continentale din 1996, când a câștigat ultimul act al competiției în fața olandezilor de la Ajax Amsterdam.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version