Magistraţii de la Curtea Supremă de Justiţie a Spaniei l-au condamnat miercuri, definitiv, la 15 luni de închisoare pe starul argentinian Lionel Messi, vedeta echipei de fotbal FC Barcelona.

Messi a fost găsit vinovat de comiterea infracţiunii de fraudă fiscală, respectiv că a driblat Fiscul spaniol cu 4,1 milioane de euro în perioada 2007-2009.

Messi a “uitat” să achite taxe şi impozite pe banii încasaţi din drepturi de imagine în perioada respectivă. Iniţial, argentinianul a fost condamnat anul trecut la un an şi 9 luni de închisoare şi obligat să achite o amendă de două milioane de euro.

Messi a depus apel, însă magistraţii i-au respins miercuri apelul şi au menţinut decizia. Totuşi, argentinianului i-a fost redusă condamnarea la doar 15 luni de închisoare şi tăiată amenda la 1,3 milioane de euro.

Condamnat în primă fază la un an şi nouă luni de închisoare şi la plata unei amenzi de 1,7 milioane de euro, Jorge Messi, tatăl fotbalistului şi omul care se ocupă de finanţele acestuia, a fost găsit şi el vinovat de comiterea infracţiunii de fraudă fiscală.

Jorge Messi a scăpat şi el cu 15 luni de închisoare şi o amendă de 1,3 milioane de euro. Magistraţii au considerat că Lionel Messi a fost ignorant şi s-a sustras responsabilităţii.

Este puţin probabil ca Messi să ajungă după gratii, în condiţiile în care a achitat prejudiciul de 4,1 milioane de euro, este la prima condamnare, iar în Spania pedepsele de până în 2 ani de obicei nu se execută ci sunt cu suspendare.

Totuşi, ar putea fi pedeapsa care să-l facă pe argentinian să accepte transferul la o altă formaţie. Messi este ofertat de cluburi din China, SUA şi Rusia, dar ar putea primi oferte colosale inclusiv de la Manchester City sau Paris Saint Germain, mai ales dacă aceste echipe îşi rezolvă în timp util problemele cu fair-play-ul financiar.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version