Miercuri seara sunt programate ultimele două meciuri din prima manșă a optimilor de finală din UEFA Champions League.

Under, dreapta, este noul copil-minune al fotbalului mondial

Ambele dispute se anunță extrem de echilibrate, în condițiile în care FC Sevilla primește replica echipei engleze Manchester United, iar AS Roma se deplasează pe terenul formației Șahtior Donețk.

Sevilla pare că și-a mai revenit după pasa proastă de la începutul anului și a bifat trei victorii în ultimele trei meciuri oficiale. Chiar și așa, antrenorul Vincenzo Montella trebuie să acopere numeroasele absențe din lot, în condițiile în care Carole, Corchia, Geis, Jose Mena, Nolito și Pareja au toți probleme medicale.

Manchester United este departe de forma ideală, chiar dacă are șapte victorii și două înfrângeri în ultimele nouă meciuri. Statistica ne confirmă faptul că trupa lui Jose Mourinho își propune, mai degrabă, să nu încaseze gol. Dacă o face, în mod sigur partida respectivă este pierdută.

Șahtior Donețk a început în forță sezonul de primăvară, bifând un categoric 5-0 acasă cu Cernomoreț Odessa. Totuși, pauza competițională lungă s-ar putea să-i coste pe ucraineni, chiar dacă în ofensivă sunt așteptate să intre toate armele grele sud-americane, de la Marlos și Bernard până la Taison și Facundo Ferreyra.

Roma și-a revenit după o perioadă înfiorătoare, de șapte meciuri fără victorie, și a bifat trei succese la rând în ultimele trei dispute. Totul pare să aibă legătură cu ieșirea la rampă a noului copil-minune al fotbalului, turcul Cengiz Under.

Adus cu 17 milioane de euro de la Istanbul Bașakșehir, atacantul de 20 de ani, poreclit deja noul Messi al Turciei, a avut nevoie de șase luni de adaptare, dar italienii au avut răbdare cu el, iar acum răbdarea lor este răsplătită pe măsură.

Pentru că Under, fotbalist cu execuții extraordinare și cu un deosebit simț al porții, a reușit patru goluri și o pasă decisivă în ultimele trei meciuri oficiale, perioadă în care AS Roma a înscris opt goluri.

Ambele partide încep la ora 21.45. Sevilla – Manchester United se vede pe Telekom Sport 1, iar Șahtior – AS Roma se vede pe Telekom Sport 2.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version