Naţionala de fotbal a României a ratat calificarea la Campionatul Mondial din Rusia, de anul viitor, după ce a pierdut luni seara partida cu Muntenegru, din deplasare, scor 0-1.

Aflată pe locul 4 în grupă, România avea nevoie de victorie în Muntenegru. Orice alt rezultat ne elimina automat inclusiv din lupta pentru locul al doilea, care duce la baraj.

Însă după evoluţia lamentabilă din partida cu Armenia, pentru oamenii lui Christoph Daum a urmat un joc execrabil la Podgorica.

România practic nu a contat în faţa unui adversar ce reprezintă o ţară cu mai puţin de 700.000 de locuitori. Muntenegru nu este o echipă care să strălucească la capitolul talent, dar Ljubisa Tumbakovic are jucători care sunt dispuşi să muncească şi să se sacrifice.

Aşa au apărut ocaziile din prima repriză ratate de Beciraj, Marusic şi Jovetic, dar mai ales golul, singurul al meciului, înscris de acelaşi Jovetic în minutul 75.

Trecut pe la Fiorentina, Manchester City, Sevilla şi Internazionale Milano şi ajuns între timp la AS Monaco, Jovetic a sărit cu un cap mai sus decât Chiricheş, deşi este cu cinci centimetri mai scund, şi l-a bătut pe Tătăruşanu cu o lovitură excelent plasată.

A fost 1-0 pentru Muntenegru, la capătul unui meci în care România, deşi avea mare nevoie de victorie, a tras un singur şut pe spaţiul porţii adverse.

Muntenegru face 16 puncte, este la egalitate cu Danemarca, la locul 2, şi la doar trei puncte de liderul Polonia, astfel că Jovetic şi compania încă au şanse să câştige grupa.

În schimb, cu doar 9 puncte la activ, România va urmări Campionatul Mondial la televizor şi rămâne în duel de la distanţă cu Armenia pentru locul 4, diferenţa dintre cele două echipe fiind una minimă, 3 puncte.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version