Luni seara se joacă noi meciuri din preliminariile Campionatului Mondial de fotbal, zona europeană.

Pentru noi de departe cel mai important meci al serii este Muntenegru – România, dispută care contează pentru etapa a opta a grupei E.

După victoria chinuită din meciul cu Armenia, 1-0, “tricolorii” nu au altă variantă decât aceea de a forţa un nou succes obţinut în Muntenegru, într-un meci de viaţă şi de moarte pentru cele două naţionale.

Aflată la patru puncte în urma selecţionatelor din Muntenegru şi Danemarca, România are nevoie de victorie pentru a păstra şanse matematice de calificare la barajul pentru Campionatul Mondial din Rusia, de anul viitor.

Însă misiunea nu va fi deloc uşoară. Muntenegru a demonstrat o forţă de grup deosebită în disputa din Kazahstan, câştigată cu 3-0, şi va lupta pentru o victorie care să-i permită să-şi consolideze locul al doilea.

Altfel, Jovetic şi campania pierd teren serios, existând şanse minime ca Danemarca să se împiedice în Armenia. Mai mult, Muntenegru nu renunţă la ideea de a se menţine în plasa liderului Polonia.

Distanţa dintre cele două echipe este de numai trei puncte, astfel că pe 8 octombrie, în Polonia, cele două formaţii s-ar putea întâlni în meci direct pentru câştigarea grupei.

Hulit de toţi românii, Christoph Daum pare că s-a resemnat cu ratarea calificării, astfel că pregăteşte o formulă cu multe improvizaţii pentru disputa din Muntenegru. Oficial, Daum vrea o schimbare pentru a începe pregătirea pentru Euro 2020. Neoficial, neamţul abia aşteaptă să-şi umple buzunarele şi să fugă cât mai departe de nebunia de la Bucureşti.

Muntenegru – România nu este singurul meci care se joacă luni seara în preliminariile Campionatului Mondial, zona europeană.

Programul complet al serii

19.00, Armenia – Danemarca (Digi Sport 2)

19.00, Azerbaidjan – San Marino

21.45, Anglia – Slovacia (Digi Sport 1)

21.45, Germania – Norvegia (Digi Sport 2)

21.45, Muntenegru – România (TVR 1)

21.45, Irlanda de Nord – Cehia (Digi Sport 3)

21.45, Polonia – Kazahstan

21.45, Scoţia – Malta

21.45, Slovenia – Lituania

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version