Naţionala de fotbal a României a încheiat anul 2017 cu o înfrângere usturătoare, 0-3 acasă, cu echipa similară a Olandei.

Depay a deschis scorul pentru Olanda impotriva Romaniei. Manchester United dadea peste 30 de milioane de euro pe el în vara lui 2015

După 1-1 în Danemarca şi 2-0 cu Turcia, cei mai mulţi dintre microbiştii români considerau că naţionala ţării noastre este pe drumul cel bun şi că o calificare la Euro 2020 nu este chiar atât de greu de obţinut.

Însă marţi seara, deşi a ratat prezenţa la ultimele turnee finale, selecţionata Olandei ne-a arătat, de fapt, care ne este adevărata valoare.

Pentru că batavii, chiar dacă sunt în declin de formă, încă au în loc jucători cumpăraţi pe bani foarte mulţi de echipe de top ale Europei. Ne gândim aici în special la Memphis Depay, Kevin Strootman, Daley Blind sau Nathan Ake.

După o primă repriză relativ echilibrată, Olanda a dat recital în partea a doua, punctând cu lejeritate de trei ori, graţie golurilor înscrise de Depay, Babel şi Luuk De Jong.

Victoria ne-a readus cu picioarele pe pământ, mai ales că diferenţa de valoare a fost netă, statisticile fiind clare. Oaspeţii au avut 56% posesia şi 8-3 la şuturi pe poartă, ceea ce s-ar traduce prin faptul că era aproape imposibil ca România să obţină un rezultat pozitiv din acest meci.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version