Surpriză de proporții, sâmbătă seara, în ultima etapă din sezonul regulat al Ligii I la fotbal.

Astra Giurgiu s-a impus, cu 2-0, împotriva formației Dinamo București, astfel că trupa lui Vasile Miriuță a ratat calificarea în play-off-ul Ligii I și nu mai rămâne decât să spere la cel mult locul 7.

Deși calificată deja în play-off, Astra a dominat copios duelul cu Dinamo, mai ales că giurgiuvenii încă mai speră să prindă la un loc pe podium la finalul campionatului.

Florentin Matei, noul play-maker al Astrei după plecarea lui Alexandru Ioniță la CFR Cluj, a deschis scorul, iar Balaure a făcut 2-0.

Însă astralii puteau să mai marcheze de cel puțin două ori, raportul șuturilor pe poartă fiind edificator, 9-2 pentru trupa antrenată de Edi Iordănescu.

Într-un meci jucat de la aceeași oră, Viitorul Constanța s-a impus, cu 1-0, pe terenul formației CSM Politehnica Iași.

Cu toate acestea, moldovenii merg și ei în play-off pentru că au terminat la egalitate de puncte cu Dinamo și FC Botoșani (1-0 cu Gaz Metan Mediaș). La egalitate de puncte s-a făcut un clasament în trei, iar cea mai avantajată echipă a ieșit Politehnica Iași, astfel că moldovenii au asigurat locul 6.

Extrem de dezamăgiți, cei de la Dinamo au invocat mai multe probleme precum suprafața de joc de la Giurgiu sau faptul că meciul celor de la Botoșani nu s-a jucat la aceeași oră.

Totuși, antrenorul Vasile Miriuță și elevii săi au recunoscut superioritatea adversarului, iar pentru Dinamo se anunță o perioadă extrem de dificilă în condițiile în care din play-out se obțin mai puțini bani pe drepturile tv, iar șansele de calificare în cupele europene sunt minime.

În plus, dacă printr-un miracol Sepsi Sf. Gheorghe bate pe FCSB, duminică seara, Dinamo are începe play-out-ul cu doar nouă puncte deasupra zonei fierbinte a clasamentului.

În play-off, CFR Cluj intră cu minim 28 de puncte, 29 dacă face egal duminică la Juventus București și 30 dacă se impune pe terenul ultimei clasate din Liga I.

FCSB are, în acest moment, asigurate 26 de puncte care s-ar putea transforma în 27, dacă face egal cu Sepsi Sf. Gheorghe, sau 28 dacă bate pe Sepsi.

Universitatea Craiova intră cu 26 de puncte în play-off, Viitorul Constanța și Astra Giurgiu cu câte 22, iar Politehnica Iași cu 20 de puncte.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version