Naționala de fotbal a României și-a diminuat considerabil șansele de a ajunge la Campionatul Mondial din Rusia, de anul viitor, după ce a pierdut, scor 1-3, meciul cu Polonia din deplasare, de sâmbătă seara, din etapa a șasea a preliminariilor.

Formația noastră și-a pus teoretic speranțele într-un rezultat mare la Varșovia. Spunem teoretic pentru că, pe teren, România s-a apărat din primul minut într-un 1-5-4-1 menit să închidă culoarele spre poarta lui Tătărușanu.

În mare ne-a ieșit, poate și pentru că Polonia nu este o echipă ieșită din comun. Însă greșelile individuale aveau să ne coste un rezultat onorabil.

Lewandowski a deschis scorul în minutul 29, dintr-un penalty obținut tot de el. Atacantul gazdelor a profitat de o imprudență a lui Săpunaru și și-a adus echipa în situația de a deschide scorul.

Daum a încercat să fie mai convingător în partea a doua. A forțat cu mutări de ochii lumii, dar cei care au punctat au fost tot polonezii. De fapt, tot Lewandowski.

În minutul 57, atacantul lui Bayern Munchen a făcut 2-0. S-a înălțat peste Săpunaru și Chiricheș și a punctat cu o superbă lovitură cu capul.

Avea să fie 3-0 în minutul 62. Toșca are o intervenție întârziată și Lewandowski transformă un nou penalty.

În ultimul sfert de oră, profitând și de pasul în spate făcut de adversar, România iese în sfârșit la joc. Are primul șut pe poartă în minutul 77 și chiar reușește să înscrie două minute mai târziu, când șutul lui Bogdan Stancu de la distanță, deviat, se oprește în vinclul porții apărate de Szczesny.

S-a terminat Polonia – România 3-1 și echipa noastră este, deja, la patru puncte de locul al doilea, care ne-ar menține pe drumul spre Campionatul Mondial de anul viitor.

În celelalte meciuri jucate până acum în etapa a șasea a preliminariilor Campionatului Mondial, zona europeană, s-au înregistrat următoarele rezultate: Andorra – Ungaria 1-0, Belarus – Bulgaria 2-1, Bosnia Herțegovina – Grecia 0-0, Estonia – Belgia 0-2, Insulele Feroe – Elveția 0-2, Gibraltar – Cipru 1-2, Letonia – Portugalia 0-3, Olanda – Luxemburg 5-0, Suedia – Franța 2-1, Azerbaidjan – Irlanda de Nord 0-1, Kazahstan – Danemarca 1-3, Scoția – Anglia 2-2, Slovenia – Malta 2-0, Germania – San Marino 7-0, Lituania – Slovacia 1-2, Muntenegru – Armenia 4-1, Norvegia – Cehia 1-1.

Belgia, Polonia și Germania sunt echipele care s-au calificat, în mare măsură, la Campionatul Mondial, în timp ce Elveția, Portugalia, Irlanda de Nord, Serbia, Irlanda, Anglia, Spania, Italia, Croația și Irlanda sunt echipele care și-au asigurat cel puțin calificarea la baraj.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version