Real Madrid, cea mai galonată echipă din întreg fotbalul mondial, a reuşit sâmbătă seara, pentru a 12-a oară în istorie, să câştige cea mai importantă competiţie europeană intercluburi.

“Galacticii” lui Zinedine Zidane au dat lovitura după ce s-au impus la pas, scor 4-1, în finala cu Juventus Torino de pe Millenium Stadium din Cardiff.

Bazându-se pe o echipă cu o medie de vârstă mai ridicată, Juventus ştia că îşi va termina prima benzină şi a forţat din start, Higuain având două şuturi de la distanţă care l-au întins serios pe Keylor Navas.

Contrar cursului jocului, Cristiano Ronaldo a deschis scorul în minutul 20, atacantul portughez punctând cu un şut plasat, la colţul lung, după o pasă excelentă a lui Daniel Carvajal.

Juventus a revenit rapid în joc, croatul Mario Mandzukic marcând, în minutul 27, singurul gol al torinezilor, dar şi cel mai frumos gol al finalei. În condiţiile în care croatul a punctat cu o reluare pe spate, din unghi, din 16 metri, ce l-a lăsat fără replică pe goalkeeperul advers.

Minunea a durat, însă, o singură repriză. Pentru că Real a pus stăpânire pe joc în partea a doua, nelăsând nicio şansă adversarului.

Casemiro, Cristiano Ronaldo, din nou, şi Marco Asensio au implantat pumnale în inima lui Juventus şi au rezolvat soarta unui meci în care norocul a ţinut cu echipa mai bună.

Pentru că golul de 2-1, al lui Casemiro, a venit în urma unui şut deviat, iar golul de 4-1, marcat de Asensio, a venit într-un moment în care Juventus juca în 10, Cuadrado fiind eliminat după o simulare penibilă a lui Sergio Ramos.

Real Madrid s-a impus, cu 4-1, şi a câştigat pentru a 12-a oară în istorie cea mai importantă competiţie intercluburi din istoria fotbalului, fiind pentru a treia oară în ultimii patru ani când “galacticii” îşi adjudecă trofeul.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version