Real Madrid, campioana europeană en-titre, are ocazia să câştige, pentru a treia oară în ultimii patru ani, Campionatul Mondial al cluburilor.

“Galacticii” s-au calificat miercuri în finala competiţiei găzduite de Emiratele Arabe Unite, dar au făcut-o după o victorie chinuită, 2-1 cu Al Jazira, reprezentanta gazdelor.

Deşi adversarii au avut pe teren aproape cea mai bună formulă de joc, cei de la Al Jazira au deschis scorul înainte de pauză. Romarinho, fostul elev al lui Răzvan Lucescu de la El Jaish, a punctat din pasa marocanului Mbark Boussoufa, fost jucător la Anderlecht, Anji sau Lokomotiv Moscova.

A fost, însă, un simplu foc de paie. Realul reuşind să întoarcă rezultatul în partea a doua jocului, graţie golurilor înscrise de Cristiano Ronaldo şi Gareth Bale.

Totuşi, pentru a vă da seama de diferenţa dintre cele două echipe trebuie spus că madrilenii au avut 70% posesia balonului, 35-6 la şuturi, 12-1 la şuturi pe poartă şi 19-0 la cornere.

În finala de sâmbătă, de la 19.00 (ora României), Real Madrid dă piept cu Gremio Porto Alegre, campioana Americii de Sud, care în semifinale a trecut, 1-0 după prelungiri, de mexicanii de la Pachuca.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version