Exim Bank

the GROUP

Borsec

Samsung

Carrefour

Deichmann

Dedeman

Metro

Auchan

 

Cotnari

ComputerLand

Sony

Arctic

Dacia

Rompetrol

Penny

Selgros

CCR: OUG 23/2020 adoptată de Guvernul Orban în domeniul Justiției este neconstituțională /

Breaking News:
 

FOTBAL: România, adversari teribili în grupa de Liga Națiunilor

Miercuri a avut loc, la Geneva (Elveția), tragerea la sorți a grupelor Ligii Națiunilor, competiție inventată de UEFA pentru a înlocui meciurile amicale, dar și pentru a complica procesul de calificare la Campionatul European din 2020.

Astfel, spre deosebire de procesul clasic, preliminariile Campionatului European de fotbal din 2020 se vor disputa în perioada martie 2019 – martie 2020, iar componența grupelor se va stabili în funcție de rezultatele înregistrate de echipe în Liga Națiunilor, competiție care va avea loc în toamna acestui an.

Pentru Liga Națiunilor, echipele au fost împărțite în patru divizii valorice, în funcție de coeficienți. Iar România a fost repartizată la tragerea la sorți în prima urnă din Liga C, a treia divizie valorică.

Trupa antrenată de Cosmin Contra a avut ghinion la tragerea la sorți, astfel că România va juca în toamna acestui an trei duble de foc cu Serbia, Muntenegru și Lituania.

Câștigătoarea grupei își asigură promovarea în Liga B și un culoar favorabil pentru calificarea la Campionatul European din 2020. Ultima clasată va retrograda în Liga D.

Datele rezervate pentru meciurile din grupa României sunt 6-8 septembrie, 9-11 septembrie, 11-13 octombrie, 14-16 octombrie, 15-17 noiembrie și 18-20 noiembrie.

Programul exact urmează să fie stabilit, cert este că pentru România urmează meciuri tari. Serbia s-a calificat la Campionatul Mondial din Rusia, de anul acesta, câștigând o grupă echilibrată din care au mai făcut parte echipe precum Irlanda, Țara Galilor sau Austria.

Antrenorul Mladen Krstajic se bazează pe fotbaliști precum Branislav Ivanovic, Vladimir Stojkovic, Adem Ljajic, Alexandar Mitrovic și, mai ales, Sergej Milinkovic Savic, puștiul lui Lazio Roma cotat la 100 de milioane de euro.

Despre Muntenegru nu cred că mai trebuie să spunem că ne-a luat patru puncte din șase în preliminariile pentru Mondialul din acest an.

Iar selecționerul Ljubișa Tumbakovic se va baza, în mare măsură, pe același grup din care strălucesc Adam Marusic, de la Lazio Roma, Stefan Savic, de la Atletico Madrid, Marko Basa, de la Lille, sau Stevan Jovetic, de la AS Monaco.

Deși pare cel mai accesibil adversar din grupă, mai ales că a făcut doar 6 puncte în grupa de calificare la Mondialul din 2018, Lituania rămâne un adversar incomod care se bazează pe jucători precum Vytautas Andrișkevicius, de la Portland Timbers, sau Arvidas Novikovas și căpitanul Fiodor Cernych, ambii de la echipa poloneză Jagiellonia Bialystock.

Componența completă a grupelor din Liga Națiunilor:

Liga A

Grupa 1 – Germania, Franța, Olanda.

Grupa 2 – Belgia, Elveția, Islanda.

Grupa 3 – Portugalia, Italia, Polonia.

Grupa 4 – Spania, Anglia, Croația.

Liga B

Grupa 1 – Slovacia, Ucraina, Cehia.

Grupa 2 – Rusia, Suedia, Turcia.

Grupa 3 – Austria, Bosnia Herțegovina, Irlanda de Nord.

Grupa 4 – Țara Galilor, Irlanda, Danemarca.

Liga C

Grupa 1 – Scoția, Albania, Israel.

Grupa 2 – Ungaria, Grecia, Finlanda, Estonia.

Grupa 3 – Slovenia, Norvegia, Bulgaria, Cipru.

Grupa 4 – România, Serbia, Muntenegru, Lituania.

Liga D

Grupa 1 – Georgia, Letonia, Kazahstan, Andorra.

Grupa 2 – Belarus, Luxemburg, Moldova, San Marino.

Grupa 3 – Azerbaidjan, Insulele Feroe, Malta, Kosovo.

Grupa 4 – Macedonia, Armenia, Liechtenstein, Gibraltar.

2 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv