Naţionala de fotbal a României susţine, marţi seara, ultimul meci pe 2017, fiind vorba despre un amical cu echipa similară a Olandei.

Partida va avea loc la Bucureşti, pe Naţional Arena, de la ora 21.00, şi va fi transmisă în direct de PRO TV. Autorităţile locale au anunţat că vor opri traficul în mai multe zone din jurul arenei, dar fanii români nu se înghesuie să cumpere bilete pentru această partidă.

Deşi a prins podiumul la ultimele două turnee finale mondiale, Olanda este într-un declin total, ratând prezenţa atât la Euro 2016, cât şi la Mondialul care va avea loc anul viitor, în Rusia.

Şi asta în ciuda faptului că batavii încă mai au la dispoziţie fotbalişti precum Jasper Cillessen (Barcelona), Daley Blind (Manchester United), Georginio Wijnaldum (FC Liverpool), Kevin Strootman (AS Roma) sau Memphis Depay (Olympique Lyon), dar şi veterani precum Wesley Sneijder, Arjen Robben sau Robin Van Persie.

Într-un interviu acordat recent presei olandeze, Van Persie recunoştea că Olanda nu se mai ridică la nivelul aşteptat pentru că “nu mai avem maidane, iar tinerii din ziua de astăzi nu se mai bucură de practicarea unui sport în orice condiţii. Sunt mult mai mofturoşi”. Această axiomă ar putea justifica şi căderea fotbalului românesc, în condiţiile în care terenurile de joacă pentru micuţii fotbalişti au devenit tot mai puţine.

În afara de România – Olanda, marţi se joacă următoarele partide de verificare:

18.30, Argentina – Nigeria

18.30, Qatar – Islanda

19.00, Slovacia – Norvegia

20.45, Rusia – Spania

21.15, Ungaria – Costa Rica

21.45, Austria – Uruguay

21.45, Belgia – Japonia

21.45, Germania – Franţa

21.45, Ţara Galilor – Panama

22.00, Anglia – Brazilia (Digi Sport 3)

22.45, Portugalia – SUA

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version