Naționala de fotbal a României are șanse tot mai mici de a merge la Cupa Mondială de anul viitor, din Rusia, după ce a făcut doar 0-0 acasă cu Danemarca.

Aflați pe locul al patrulea în Grupa E, după patru etape disputate până acum, România avea mare nevoie de victorie cu Danemarca pentru a rămâne în cărți.

Asta l-a făcut pe selecționerul Christoph Daum să forțeze cu un sistem nou, ultra-modern, formulă care ne-a dat speranțe în prima repriză.

Deși nordicii au avut mai mult posesia, România și-a creat câteva șanse bune de a marca, în special prin Claudiu Keșeru. Din păcate, atacantul lui Ludogoreț Razgrad nu a prins o zi inspirată și a irosit trei momente extrem de favorabile.

Mai bine pregătiți fizic, danezii au dominat copios repriza a doua, când s-a jucat aproape doar în jumătatea noastră de teren. Oaspeții și-au creat și câteva ocazii uriașe de a marca, însă în cele din urmă meciul s-a încheiat la egalitate 0-0.

Este al patrulea meci la rând în care România nu reușește să înscrie, iar perspectivele sunt sumbre, în condițiile în care formația noastră continuă să se zbată în anonimat, chiar dacă exportă jucători pe bandă rulantă.

Singura veste bună pentru România, duminică seara, a fost victoria Poloniei obținută în Muntenegru, 2-1. Asta înseamnă că polonezii sunt ca și calificați la turneul final, dar lupta pentru locul al doilea rămâne deschisă, patru formații, Muntenegru, Danemarca, România și Armenia, fiind despărțite de un singur punct. 

Deși am câștigat cu 5-0 în Armenia, suntem la egalitate de puncte cu această echipă, elevii antrenați de Arman Petrosyan trecând cu 2-0 de Kazahstan.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version