Naţionala de fotbal a României a ratat calificarea la Campionatul Mondial de anul viitor, din Rusia, dar îşi pun mari speranţe într-o eventuală calificare la Europeanul din 2020.

Reconstrucţia echipei pentru turneul final de peste trei ani începe joi seara, când România dă piept, într-un meci amical, cu selecţionata Turciei.

Partida va avea loc la Cluj, pe stadionul echipei CFR, şi se anunţă una extrem de interesantă, mai ales că pe banca oaspeţilor stă Mircea Lucescu.

Totuşi, spre deosebire de veteranul de 72 de ani, care i-a adus la echipă pe Kaan Ayhan (23 de ani), Ozan Tufan (22 de ani), Emre Mor (20 de ani), Hakan Calhanoglu (23 de ani), Cengiz Under (20 de ani) sau Enes Unal (20 de ani), Cosmin Contra, selecţionerul României, nu pare foarte dispus să schimbe ceva la naţionala noastră.

Pentru “tricolorii” încep reconstrucţia pentru Euro 2020 cu aceleaşi figuri obosite care s-au cam făcut serios de râs în ultimii ani. Ne gândim aici în special la veterani precum Bogdan Lobonţ (39 de ani), Cristian Săpunaru (33 de ani), Cosmin Moţi (33 de ani), Dragoş Grigore (31 de ani), Mihai Pintilii (33 de ani) sau Claudiu Keşeru (31 de ani), jucători care au şanse minime să influenţeze o eventuală participare a României la turneul final de peste trei ani.

De altfel, selecţia făcută de Cosmin Contra ridică numeroase semne de întrebare, în condiţiile în care tehnicianul de 42 de ani mizează în majoritate pe jucători care nu evoluează la echipele de club, care sunt în lipsă de formă sau pe fotbalişti pe care antrenorul vrea să-i revitalizeze pentru a fi vânduţi pe bani buni de echipele de club.

În afară de România – Turcia, care poate fi urmărit pe PRO TV, de la ora 20.15, joi se mai joacă următoarele partide de verificare:

16.00, Armenia – Belarus

19.00, Finlanda – Estonia

21.00, Luxemburg – Ungaria

21.45, Scoţia – Olanda 

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version