Nationala de fotbal a Romaniei a bifat, vineri seara, o noua victorie in preliminariile Campionatului Mondial, dupa ce tricolorii au trecut la limita, scor 1-0, de echipa Armeniei.

sursa foto digisport.ro

Invingatori in tur cu 5-0, in deplasare, elevii lui Christoph Daum au sperat ca vor obtine o noua victorie facila contra Armeniei.

Insa au pierdut din vedere faptul ca succesul din Armenia a fost obtinut in conditii speciale, respectiv eliminarea unui adversar inca din minutul 2.

La Bucuresti, in prima repriza, la 11 contra 11, diferenta de joc a fost una minima. Ba chiar oaspetii ne-au prins de cateva ori descoperiti, pe contra, si au fost aproape sa ne taxeze.

Doar lipsa de inspiratie a atacantilor adversi, care l-au luat la tinta pe Tatarusanu, din situatii ideale, a facut ca scorul sa ramana 0-0.

Startul reprizei secunde a semanat cu inceputul meciului din tur. Romania obtine penalty cu eliminare, dupa hentul stupid facut de Voskanyan.

De aceasta data, insa, Bogdan Stancu a batut slab penaltiul, iar goalkeeperul advers a reusit sa respinga, mentinand tabela imaculata.

A urmat un adevarat asediu la poarta armenilor, insa fara mare folos, suturile lui Florin Andone si Baluta semanand mai mult cu niste executii de rugby, in conditiile in care jucatorii nostri au trimis de multe ori peste.

Intr-un cor de fluieraturi, al fanilor nemultumiti si care se pregateau sa paraseasca arena, Maxim are o deviere inspirata care aduce singurul gol al meciului, trei puncte, dar si o izbucnire necontrolata a fotbalistului care evolueaza in Bundesliga.

A fost golul de care aveam nevoie pentru a ramane in lupta pentru locul al doilea, cel care ar putea asigura calificarea la baraj, insa sansele noastre tin mai degraba de domeniul miracolului.

In special pentru ca principalele rivale, Danemarca si Muntenegru, au predat adevarate lectii de fotbal, 4-0 cu Polonia, respectiv 3-0 in Kazahstan.

Romania este pe locul 4 in grupa, la patru puncte in urma celor doua echipe mentionate, si nu are decat varianta victoriei in partida din Muntenegru, de luni, daca vrea sa ramana in lupta pentru calificare.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version